De Oude Kaasmakerij Passendale

85 jaar Kaasmakerij Passendale

Agenda

Vrijdag 30 juni opent een opmerkelijke tentoonstelling over 85 jaar Kaasmakerij Passendale zijn deuren. Ontdek onuitgegeven foto’s, een cinema uit vervlogen tijden en authentieke voorwerpen uit het lokale kaasverleden.

De expo brengt de rijke geschiedenis van “De Oude Kaasmakerij” en van Passendale, een 100 % Belgisch product, helemaal terug tot leven.

Tijdens workshops laten chef-koks je kaasrecepten ontdekken van vroeger en van nu. Kleine kaasliefhebbertjes komen aan hun trekken tijdens toffe kinderateliers. Om het helemaal af te maken zijn er proevertjes van alle Belgische kazen van onze kaasmakerij. Uiteraard kan je na afloop van je bezoek ook kazen en zelfs bieren kopen om thuis verder te genieten.

Workshops voor jong en oud

Elke dag tijdens de grote vakantie
Workshop Kaas Maken om 14u
€ 7 pp
Elke dag kan je kaas komen maken om 14u. Dit is een totaalpakket van 2u, workshop, rondleiding, zoektocht en proevertje inbegrepen.

Vrijdag 7 juli en vrijdag 18 augustus 2017
Workshop ijsjes maken om 14u
€ 8 pp
Stap in de wondere wereld van Ice Cream. Maak zelf je eigen ijsje en ontdek de geschiedenis van dit wonderlijke product. 
Op maat voor kinderen vanaf 6 tot 13 jaar. Begeleidende volwassenen ook welkom.

Woensdag 23 augustus en woensdag 13 september 2017
KD's kaas & brood namiddag
Workshop broodjes bakken en kaas maken om 14u
€ 7 pp
Boerenbrood / Notenbrood / Rozijnenbrood
Je bakt 3 speciale broodjes, die worden gepaird met 3 kaasjes. Trek jullie bakkerskostuum aan en kom meebakken! ISM Bakkerijmuseum uit Veurne.
Heel de namiddag kinderanimatie!

Zondag 10 september 2017
Open monumentdag om 14u
Workshop kaas maken met duik in het rijke erfgoedverleden
Ontdek het ambacht van kaas maken in de authentieke kaasfabriek in Passendale.

Vrijdag 22 september 2017
Kaas & bier pairing door zytholoog & kaasmeester
De kaasmeester van de kaasmakerij Passendale nodigt de Zytholoog uit. Samen met hen ga je proefondervindelijk op zoek naar de combinaties van de Passendaalse kazen en bieren.

OPGELET! Beperkte plaatsen - vlug inschrijven is de boodschap. 

Meer info: www.deoudekaasmakerij.be - info@deoudekaasmakerij.be - T. 051 77 70 05