Bierbeleving in de Westhoek

Bierbeleving in de Westhoek

Eten & drinken

Het eeuwenoude hoppelandschap verraadt het al, hier, in de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Ooit een goed bewaard geheim, vandaag wereldnieuws. Bierliefhebbers van alle windstreken vinden vlotjes hun weg naar deze hoek.

Tijdens 'Tournée Locale, bierbeleving in de Westhoek' worden er van september tot eind oktober 2017 tal van activiteiten in het teken van bier georganiseerd. Binnenkort wordt hierover online meer informatie geplaatst. 

Belgische hop
In West-Vlaanderen (en vooral in de Westhoek) wordt 95% van alle hop in België geteeld. Heel wat brouwerijen uit de Westhoek gebruiken dan ook deels of helemaal hop van Belgische origine. En net voor die bieren/brouwerijen werd een attractief logo uitgewerkt dat het gebruik van Belgische hop in de verf zet. Een bier, waarvan de helft van de gebruikte hop van Belgische origine is, mag dit logo op het etiket dragen. 
Meer info over het logo en de Belgische hop vind je op www.belgischehop.be

Hieronder alvast enkele 'lekkere' tips om het bierverhaal in de Westhoek te ontdekken:

Hopmuseum Poperinge

Hopmuseum - centrum voor hop en bier

Het bestaande pand werd uitgebreid met een ruim bijgebouw waar workshops, bierdegustaties, tijdelijke tentoonstellingen en (kinder-)activiteiten plaatsvinden. Je kan er de Belgische Biercollectie ontdekken die al meer dan 1900 bieren telt.

Via een sfeervolle tentoonstelling in het Hopmuseum worden al je zintuigen geprikkeld om deze bierregio te ontdekken. Maak kennis met de alom en minder gekende brouwers uit de Westhoek en hun onweerstaanbare lekkere bieren. Deze tentoonstelling loopt van 22 april t.e.m. 30 november 2017.

Het Hopmuseum Poperinge biedt opnieuw enkele bierdegustaties aan. Elke degustatie start om 20u en eindigt rond 23u. Er worden 6 bieren gedegusteerd uit een degustatieglas (15 cl.). Bij elk bier krijg je de nodige uitleg over geur, smaak, uitzicht, naam van het bier, brouwerij,… Tussendoor is er wat brood om de smaakpapillen te neutraliseren. Inschrijven is verplicht! 

Tournée Locale - bierfietsroutes

Tournée Locale - 4 bierfietsroutes

Deze routes brengen je naar lekkere adressen zoals brouwerijen, volkscafés, hopvelden,…, die je het bierverhaal van de Westhoek leren kennen. De routes zijn gelegen op het fietsnetwerk Westhoek en werden gebundeld in een handige pocket.

 

Meer info

Brouwerijen in de Westhoek

Brouwerijen

In de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen. Ga zeker even bij hen langs en proef de vele Westhoekbieren.

 

Meer info

Rondje Westhoek

Rondje Westhoek

Bier, hop en brouwerijen. Volksspelen, musea of een mix tussen alle voorgaande? Dit in combinatie met lekker eten, laat Rondje Westhoek je op hun eigen manier het 'goede leven' van de Westhoek ontdekken.

 

Meer info

Wil je er meteen een weekendje weg van maken? Boek dan rechtstreeks je verblijf bij één van de logiesuitbaters in de Westhoek!

Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen