Grenzeloos genieten in de Westhoek

Niet te missen in 2017

Doen

In de Westhoek kom je op adem, ontvlucht je de drukte en laad je moeiteloos je batterijen op.

Laat onderstaand filmpje je alvast inspireren voor een gezellig verblijf in de Westhoek!

2017 wordt een jaar vol boeiende ontdekkingen en ervaringen voor wie met vakantie komt naar de Westhoek. Hieronder alvast een greep uit het aanbod van enkele leuke tips om in je agenda te plaatsen. 

Westhoekpublicaties

Nieuwe publicaties

Ook in 2017 zorgen we opnieuw voor heel wat leuke ideeën voor een dagje uit in de regio. Alle tips werden gebundeld in onze nieuwste publicaties.

 

Bestel jouw publicaties

Zomerfietszoektocht Westhoek

Fietszoektocht

Fietszoektocht in Diksmuide, Veurne, Lo-Reninge en Alveringem. Tijdens de tocht van om en bij de 58 km moet je een reeks vragen oplossen. Onderweg kan je even halt houden op leuke en unieke stopplaatsen.

 

Meer info

Westhoek KD fietsroutes

Nieuwe Westhoek KD fietsroute

In juni wordt er een 6de KD fietsroute geopend tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Langs alle KD fietsroutes worden ook kindvriendelijke picknickbanken geplaatst.

 

Ontdek de bestaande Westhoek KD fietsroutes

Bierfietsroutes in de Westhoek

Bierfietsroutes

Vorig jaar werden er 4 nieuwe bierfietsroutes gelanceerd. Dit jaar worden deze routes uitgebreid met infodragers in de vorm van bierflessen langs interessante stopplaatsen.

 

Ontdek de bierfietsroutes

1917, Totale Oorlog in Vlaanderen

1917, Totale Oorlog in Vlaanderen

Vandaag resten ons de littekens in het landschap en de plaatsen van herinnering en herdenking. Het project ‘1917, Totale Oorlog in Vlaanderen’ verbindt deze verschillende locaties tot een parcours van tentoonstellingen en infomodules.

 

Ontdek het volledige programma

Mijnenslag fietsroute

Mijnenslag fietsroute

De Mijnenslag fietsroute 14-18 is de laatste route in de reeks van 12. Deze route brengt je naar alle plaatsen waar op 7 juni 1917 om 4u10 's ochtends een dieptemijn ontplofte. Deze route wordt geopend op 6 mei.

 

Ontdek alle 14-18 fietsroutes

Kraterfront

Kraterfront

Op 10 juni vindt het Kraterfront plaats in Heuvelland. Een artistieke beeld- en geluidshappening langs 11 kraters in het landschap.

 

Meer info

Westhoek KD's up toer

Westhoek KD's 'up toer'

Tijdens de zomermaanden nemen onze Westhoek KD's Jaek en Nink je mee op avontuur door de Westhoek. Om de 2 à 3 dagen worden er diverse evenementen/activiteiten georganiseerd op maat van kinderen.

 

Ontdek binnenkort het programma op www.westhoekkd.be.

Tournée Locale, bierbeleving in de Westhoek

Tournée Locale

In september en oktober worden activiteiten georganiseerd rond bierbeleving in de Westhoek. Van Lekker Westhoeks, tot een Open Brouwerijendag, van bierfestivals tot bierdegusaties. 

 

Binnenkort vind het programma op www.tourneelocale.be

Fransmansmuseum Koekelare

Vernieuwd Fransmansmuseum

Het Fransmansmuseum in Koekelare werd volledig vernieuwd en brengt een eerbetoon aan de vele seizoensarbeiders van toen. Ook voor de kinderen werd er een volledig parcours uitgewerkt.

 

Meer info

Erfgoedwandelroute Veurne

Vernieuwde erfgoedwandelroute Veurne

De erfgoedwandelroute in Veurne werd hernieuwd en wordt geopend op zaterdag 25 maart.

 

Meer info

Wil je er meteen een weekendje weg van maken? Boek dan rechtstreeks je verblijf bij één van de logiesuitbaters in de Westhoek!

BEKIJK HIER DE BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN