Doen

Uitstapje naar de Westhoek

De Westhoek leunt aan tegen De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke-Westende, maar is ook gelegen nabij het Brugse Ommeland. De regio heeft heel wat te bieden voor een dagje uit.

Hieronder enkele tips om dagje door te brengen in het hinterland:

 

Veurne, stad van histories

Historische Grote Markt Veurne

Geniet op een van de mooiste pleinen van een lekker streekbiertje op een gezellig terrasje. Vanop de St.-Niklaastoren heb je een wijds panorama op de polders.

 

Meer info

In Flanders Fields Museum

In Flanders Fields Museum, Ieper

Dit museum is de poort naar WO I in Vlaanderen en brengt het verhaal van deze oorlog in de frontstreek. Vanop het Belfort heb je een uniek zicht over de stad en omliggende slagvelden.

 

Meer info

Dixmude, ville sur l’Yser

Diksmuide, waterrijk Westhoekstadje

Het leed van toen wordt nooit vergeten, maar 100 jaar later herleeft deze stad. Een frisse neus ophalen doe je in natuurdomein De Blankaart.

 

Meer info

Fietsen in Veurne

Trappen van stad naar strand

Deze fietsroute (21,6 km) vertrekt vanuit De Panne richting Veurne. Onderweg ontdek je heel wat leuke stopplaatsen zoals het Vaubanpark, het Bakkerijmuseum, een strandspeeltuin en een kinderboerderij.

 

Meer info

Fietsen in Diksmuide

Op avontuur langs de IJzer

Deze fietsroute (47,5 km) verbindt Nieuwpoort met Diksmuide en kronkelt door de polders. Een boerderij met streeklekkers of speuren naar vogels en zeehonden vanuit een kijkhut, het is allemaal mogelijk onderweg.

 

Meer info

Bezoekerscentrum Het Heuvelland

Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland'

Sfeerbeelden en toeristische info helpen je op weg voor een onvergetelijke trip door de West-Vlaamse bergen en de wijngaarden. Het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Het Heuvelland.

 

Meer info

Bezoek de brouwerijen in de Westhoek

Tournée Locale, bierbeleving in de Westhoek

In de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Ontdek ons bieraanbod aan de hand van de bierfietsroutes.

 

Meer info

Wandelnetwerk Heuvelland

Wandelregio bij uitstek

Met 5 wandelnetwerk en tal van lusvormige wandelroutes in de Westhoek de ideale bestemming voor wandelaars.

 

Meer info

't Oud Postje Vleteren

Weekend van het volkscafé

Op 14 & 15 april worden de volkscafés in de Westhoek en Frans-Vlaanderen in de kijker geplaatst door tal van activiteiten: optredens, bierproeverijen, voordrachten, volksspelen,... Niet te missen!

 

Meer info

Streekpocket De Grote Goesting


Tijdens je bezoek aan de Westhoek is de streekpocket een onmisbaar instrument. Je ontdekt er alles over de toeristische bezienswaardigheden, leuke restaurants en cafeetjes in de Westhoek. Haal jouw pocket gratis bij de diensten voor toerisme.