Doen

Uitstapje naar de Westhoek

De Westhoek leunt aan tegen De Panne, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke-Westende, maar is ook gelegen nabij het Brugse Ommeland. De regio heeft heel wat te bieden voor een dagje uit.

Hieronder enkele tips om dagje door te brengen in het hinterland:

 

Historische Grote Markt Veurne

Geniet op een van de mooiste pleinen van een lekker streekbiertje op een gezellig terrasje. Vanop de St.-Niklaastoren heb je een wijds panorama op de polders.

 

Meer info

In Flanders Fields Museum, Ieper

Dit museum is de poort naar WO I in Vlaanderen en brengt het verhaal van deze oorlog in de frontstreek. Vanop het Belfort heb je een uniek zicht over de stad en omliggende slagvelden.

 

Meer info

Diksmuide, waterrijk Westhoekstadje

Het leed van toen wordt nooit vergeten, maar 100 jaar later herleeft deze stad. Een frisse neus ophalen doe je in natuurdomein De Blankaart en de IJzerboomgaard.

 

Meer info

Trappen van stad naar strand

Deze fietsroute (21,6 km) vertrekt vanuit De Panne richting Veurne. Onderweg ontdek je heel wat leuke stopplaatsen zoals het Vaubanpark, het Bakkerijmuseum, een strandspeeltuin en een kinderboerderij.

 

Meer info

Op avontuur langs de IJzer

Deze fietsroute (47,5 km) verbindt Nieuwpoort met Diksmuide en kronkelt door de polders. Een boerderij met streeklekkers of speuren naar vogels en zeehonden vanuit een kijkhut, het is allemaal mogelijk onderweg.

 

Meer info

Bezoekerscentrum 'Het Heuvelland'

Sfeerbeelden en toeristische info helpen je op weg voor een onvergetelijke trip door de West-Vlaamse bergen en de wijngaarden. Het ideale vertrekpunt voor een bezoek aan Het Heuvelland.

 

Meer info

Tournée Locale, bierbeleving in de Westhoek

In de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Ontdek ons bieraanbod aan de hand van de bierfietsroutes.

 

Meer info

Wandelregio bij uitstek

Met 5 wandelnetwerk en tal van lusvormige wandelroutes in de Westhoek de ideale bestemming voor wandelaars.

 

Meer info

Groendomeinen in de Westhoek

Het hele jaar door is het heerlijk vertoeven in de provinciedomeinen. Je kan er wandelenfietsen, binnenspringen in een bezoekerscentra, zalig picknicken, genieten op een terras, ... Een leuk idee voor een uitstapje met de kinderen. 

 

Ontdek de provinciedomeinen

Terug naar de Westhoek

De Westhoek staat in 2020 in het teken van de wederopbouw na WO I, met een jaarprogramma van tentoonstellingen, evenementen en routes.

 

Ontdek het volledig aanbod

Streekpocket Westhoek - De Grote Goesting - eten & drinken - op stap in de Westhoek


Tijdens je bezoek aan de Westhoek is de streekpocket een onmisbaar instrument. Je ontdekt er alles over de toeristische bezienswaardigheden, leuke restaurants en cafeetjes in de Westhoek. Haal jouw pocket gratis bij de diensten voor toerisme of bestel hem online.

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF