Culinair Atelier 'Hopscheuten'

Proven

Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

Programma:
Vanaf 9u30: Warm onthaal met koffie en cake op hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven.
Om 10u: Op naar het veld om zelf hopscheuten te oogsten en klaar te maken voor de keuken. Landbouwster Benedikte wijst je met veel enthousiasme de weg naar een perfecte oogst.
Om 11u45: Met de eigen wagen naar de keuken van de gastlocatie waar chef Kris en gastvrouw Carmen (van Manoir Ogygia) de deelnemers opwachten met een welverdiend aperitief. Chef Kris toont hoe je de hopscheuten op vier verschillende manieren kan bereiden. Help gerust een handje mee en krijg heel wat tips van de chef om een menu op hoogstaand niveau te bereiden. De hopscheutenlunch omvat een aperitief met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, koffie en/of thee. Aangepaste bieren en water inbegrepen.
15u: Gids Stefaan neemt de deelnemers mee naar het Hopmuseum voor een degustatietour rond WO1. Doorheen de dag kom je meer te weten over de hop, hopscheuten en bier in Poperinge, maar je maakt ook kennis met een stukje van het WO1-verhaal van Poperinge, stad achter het front. In het Hopmuseum ligt de focus op brouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog. De tour in het Hopmuseum is voorzien van een degustatie van enkele bieren.
16u30: Einde van het programma.

Thema: 
Gastronomie

Contact

Adres: 
't Hoppecruyt
Provenplein 69
8972 Proven
Telefoon/Fax:
+32 57 34 66 76

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 02/03/2019 om 09:30 tot 02/03/2019 om 16:30
    Aan agenda toevoegen 02/03/2019 09:30 02/03/2019 16:30 Europe/Brussels Culinair Atelier 'Hopscheuten'

    Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

    Provenplein 69, 8972 Proven DD/MM/YYYY
  • 09/03/2019 om 09:30 tot 09/03/2019 om 16:30
    Aan agenda toevoegen 09/03/2019 09:30 09/03/2019 16:30 Europe/Brussels Culinair Atelier 'Hopscheuten'

    Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

    Provenplein 69, 8972 Proven DD/MM/YYYY
  • 16/03/2019 om 09:30 tot 16/03/2019 om 16:30
    Aan agenda toevoegen 16/03/2019 09:30 16/03/2019 16:30 Europe/Brussels Culinair Atelier 'Hopscheuten'

    Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

    Provenplein 69, 8972 Proven DD/MM/YYYY
  • 23/03/2019 om 09:30 tot 23/03/2019 om 16:30
    Aan agenda toevoegen 23/03/2019 09:30 23/03/2019 16:30 Europe/Brussels Culinair Atelier 'Hopscheuten'

    Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

    Provenplein 69, 8972 Proven DD/MM/YYYY
  • 30/03/2019 om 09:30 tot 30/03/2019 om 16:30
    Aan agenda toevoegen 30/03/2019 09:30 30/03/2019 16:30 Europe/Brussels Culinair Atelier 'Hopscheuten'

    Ben jij verlekkerd op de lokale producten van de Westhoek? Wil je jouw gasten thuis verrassen met een menu op restaurantniveau? Neem dan deel aan één van de culinaire ateliers in Poperinge. Gids Stefaan neemt je mee doorheen de smaken van de Westhoek: van boerderij tot restaurant, met in de hoofdrol de Poperingse hopscheuten en streekbieren.

    Provenplein 69, 8972 Proven DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Prijs: 
€75,00

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog