Dag van de Trage Weg Blankaart XL

Woumen

Ga vanuit 7 locaties op stap door het polder- en broekgebied aan de IJzer met een exclusieve wandelwijzer: bezoekerscentrum De Blankaart en Sport Vlaanderen in Woumen, herberg De Knockebrug en 't Gemeentehuis in Nieuwkapelle, muséecafé De Fot'oeil in Sint-Jacobskapelle, eetkaffee Steenstraete in Bikschote en De Boot in Merkem. Op de IJzer zelf en het Kanaal Ieper-IJzer liggen fluisterbootjes als veerponten klaar waardoor elke deelnemer op eigen houtje en tempo unieke verbindingen kan bewandelen. Een gratis stappersbus legt in de namiddag elk uur een vast traject af waarop wandelaars overal kunnen op- en afstappen. Een wandeldag op maat!

De wandelwijzer kan gedownload worden via www.blankaart.be (vanaf 15 oktober) of verkregen worden op de dag zelf.

In het natuurrijke gebied zijn heel wat ingerichte observatieposten aanwezig. Misschien kom je er wel een Natuurpuntspotter tegen? Ook de aanwezigheid van horecazaken en picknickplaatsen op het netwerk zorgen onderweg voor aangename rustpunten. Zowel bij kunstschilder Jean Vandenhove als boomkunstenaar Robin Uzeel staan de atelierdeuren open. De Fot’oeil en De Knockebrug zijn niet alleen leuke herbergen, ze herbergen elk ook een bijzondere museumkamer. En wie tuk is op ijs vindt ongetwijfeld wel een passend smaakje in de ijshoeves Hof van de Rhille en het Madeliefje. Wil je hogerop, dan bieden de trappen van de Beukelaremolen een mogelijkheid. Vzw De Boot houdt er namelijk haar openmolendag. En passant aan haar thuisbasis op het water kan je ook Beukelarebrood of –appeltaart proeven. In het bezoekerscentrum staat 100 jaar Slag om de Blankaart in de kijker.

Deelnemen is gratis. Inschrijven is niet nodig.
Honden worden geacht aan de leiband te lopen. Bij natte weersomstandigheden is hoog en stevig schoeisel aangewezen.

Deze dag is een organisatie van bezoekerscentrum De Blankaart in samenwerking met het Regionaal Landschap Westhoek en de gemeenten Diksmuide en Houthulst in het kader van de Dag van de Trage Weg.

Contact

Adres: 
Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56
8600 Woumen

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 20/10/2019 om 10:00 tot 20/10/2019 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 20/10/2019 10:00 20/10/2019 17:00 Europe/Brussels Dag van de Trage Weg Blankaart XL

    Ga vanuit 7 locaties op stap door het polder- en broekgebied aan de IJzer met een exclusieve wandelwijzer: bezoekerscentrum De Blankaart en Sport Vlaanderen in Woumen, herberg De Knockebrug en 't Gemeentehuis in Nieuwkapelle, muséecafé De Fot'oeil in Sint-Jacobskapelle, eetkaffee Steenstraete in Bikschote en De Boot in Merkem. Op de IJzer zelf en het Kanaal Ieper-IJzer liggen fluisterbootjes als veerponten klaar waardoor elke deelnemer op eigen houtje en tempo unieke verbindingen kan bewandelen.

    Iepersteenweg 56, 8600 Woumen DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog