To End All Wars? – Van Eindoffensief tot Vrede van Versailles

Tentoonstelling
Ieper

EEN BILAN VAN WOI

Toen op 11 november 1918 tussen het Duitse Rijk en de Geallieerden een Wapenstilstand werd ondertekend, werd gezegd dat hiermee een einde kwam aan de oorlog die een einde aan alle oorlogen zou maken. Niets was minder waar. De oorlog eindigde in West-Europa, maar niet in het oosten van Europa. En de vrede die erop volgde na de conferentie van Parijs zou geen einde maken aan oorlogen, maar juist oorzaak zijn van vele latere conflicten. De oorlog om alle oorlogen te beëindigen zou slechts een Eerste Wereldoorlog worden, en de laatste aan Parijs 1919 gelieerde conflicten lijken vandaag nog niet uitgeraasd.

In deze tentoonstelling worden de kaarten op tafel gelegd. De kaarten van de oorlog, de laatste veldslagen die tot de Wapenstilstand leidden, en de kaarten van de nieuwe wereldorde die erop volgde. Daarin verdwenen oude rijken, en werden nieuwe landen uitgetekend. Lijnen op kaarten beslisten over de nieuwe toekomst van honderden miljoenen mensen. Net zoals al zo vaak in de oorlog was aangetoond, bleken die lijnen voor velen in de eerste plaats strepen door de rekening.

Thema: 
Wereldoorlog

Contact

Adres: 
In Flanders Fields museum
Grote Markt 34
8900 Ieper
Telefoon/Fax:
+32 57 23 92 20

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 27/10/2018 om 10:00 tot 15/11/2019 om 17:00
    Aan agenda toevoegen 27/10/2018 10:00 15/11/2019 17:00 Europe/Brussels To End All Wars? – Van Eindoffensief tot Vrede van Versailles

    EEN BILAN VAN WOI

    Grote Markt 34, 8900 Ieper DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF