Fotofietszoektocht 2020: Zonnebeke herrijst

Fietsen
Zonnebeke

Voor het 5e jaar op rij organiseert de Dienst voor Toerisme Zonnebeke een zomerfietszoektocht. ‘The Legacy’ fietsroute is een traject van 37 km en laat je kennis maken met het monumentale erfgoed van onze gemeente. De zoektocht laat je de mooiste plekjes van Zonnebeke ontdekken.Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak, maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst ook Zonnebeke. Deze wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van onze gemeente en is dan ook de rode draad in deze fietszoektocht.De route start aan parking 2 in het Kasteeldomein. Hou tijdens de fietstocht de ogen goed open zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Onderweg moeten diverse foto’s gezocht worden. Op geregelde afstanden vind je een zomers terrasje om even op adem te komen. Je maakt kans op één van de prijzen als je erin slaagt om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. De schiftingsvraag zal de uiteindelijke winnaars bepalen.De fietszoektocht is vanaf 1 juni te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Zonnebeke en verschillende lokale horecazaken. Je kan gratis deelnemen. De prijzenpot bestaat uit vijf Zonnebonnen, met als hoofdprijs een bon ter waarde van 120 euro. De zoektocht loopt tot en met 30 september. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 oktober om 11 uur (locatie nog niet gekend).OPGEPAST: ‘The Legacy’ fietsroute staat aangeduid met zeshoekige bordjes. In Zandvoorde voorzien we, door wegenwerken, een kleine omleiding via de Waterstraat en Keiweg. De omleiding zal duidelijk aangegeven worden.Bron: UiTinVlaanderen.be

Contact

Adres: 
Kasteeldomein Zonnebeke
Berten Pilstraat 5 , Bus: A
8980 Zonnebeke

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 30/09/2020 om 00:00 tot 30/09/2020 om 23:59
    Aan agenda toevoegen 30/09/2020 00:00 30/09/2020 23:59 Europe/Brussels Fotofietszoektocht 2020: Zonnebeke herrijst

    Voor het 5e jaar op rij organiseert de Dienst voor Toerisme Zonnebeke een zomerfietszoektocht. ‘The Legacy’ fietsroute is een traject van 37 km en laat je kennis maken met het monumentale erfgoed van onze gemeente. De zoektocht laat je de mooiste plekjes van Zonnebeke ontdekken.Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak, maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst ook Zonnebeke.

    Berten Pilstraat 5, 8980 Zonnebeke DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF