Naturathlon: wandelen, fietsen en varen in de IJzervallei

Woumen

Elke middag op weekdagen in juli en augustus kan je te voet, per fiets en met fluisterboot het waterrijk van de Westhoek komen verkennen met eigen 'bubbel'. Alles van bij ons!

Met een picknickmand vol lokale (hoeve)producten in de hand, zoek je een eigen graseiland in de schaduw van het kasteel. Is je buikje vol dan vertelt het programmaboekje hoe de namiddag op eigen tempo verder zal verlopen. Water en weetjes onderweg! Wandelend over het Blankaartpad en langs een nieuwe kijktoren wacht de fiets op de site van Sport Vlaanderen Woumen. Rijdend over landelijke wegen doorkruis je de IJzervallei en word je geleid naar plekjes met elk een eigen verhaal: van kijkplatform en staakwindmolen, over een oude eendenkooi en een 60 ha groot drinkwaterspaarbekken, tot een gewezen binnenschip. In Merkem ruil je de fiets even voor een fluisterbootje om op het mooiste kanaal van de Westhoek een uurtje te gaan varen, met jezelf aan het stuur! Via het overstroombaar broekland en een ambachtelijke ijshoeve beland je uiteindelijk terug in Woumen om er de fiets achter te laten waar die is opgepikt en je wandelend terug het startpunt kan bereiken.

Praktisch
Reserveren: met eigen bubbel kan je ten laatste 48 uur
Vooraf reserveren via blankaart@west-vlaanderen.be. Een bevestigingsmail meldt dat je inschrijving pas definitief is na betaling van het bedrag. Aantal deelnemers is beperkt per dag (i.f.v. aantal fietsen).

Kostprijs: € 25 voor volwassene, € 20 voor kind.
Inbegrepen zijn: picknick, programmabundel, fiets voor volwassene, vaarbeurt van 1 uur met fluisterboot (tot 7 personen) en een waardebon voor een ijsje. Eigen kinderfietsen kunnen wel vooraf op de site van Sport Vlaanderen worden afgezet (Zuidbroekstraat 12 te Woumen).

Afstanden: 3 + 2,5 km wandelen en 2 x 9 km fietsen
Tijd: Picknicken kan tussen 11u30 en 13u. Fluistervaren is voorzien om 16u. Fietsen moeten terug ter plaatse (Sport Vlaanderen Woumen) zijn om 19u.

Initiatief en organisatie: Provincie West-Vlaanderen i.s.m. Hof van De Rhille, Sport Vlaanderen Woumen, Bikingbox Ieper, vzw De Boot, ijshoeve Madeliefje en Natuurpunt. Voor haar programmatie Bubbelzomeren in de Blankaart en Ik zomer West-Vlaams (#ikzomerwestvlaams) heeft Bezoekerscentrum De Blankaart een uniek maar tijdelijk aanbod uitgewerkt.

Thema: 
Kindvriendelijk
Label: 
Ik zomer West-Vlaams
Provinciedomein

Contact

Adres: 
Provinciaal Bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56
8600 Woumen
Telefoon/Fax:
+32 51 54 59 48

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 01/07/2020 om 09:00 tot 31/08/2020 om 19:00
    Aan agenda toevoegen 01/07/2020 09:00 31/08/2020 19:00 Europe/Brussels Naturathlon: wandelen, fietsen en varen in de IJzervallei

    Elke middag op weekdagen in juli en augustus kan je te voet, per fiets en met fluisterboot het waterrijk van de Westhoek komen verkennen met eigen 'bubbel'. Alles van bij ons!

    Iepersteenweg 56, 8600 Woumen DD/MM/YYYY
Openingsperiode:
01/07/2020 tot 31/08/2020

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Extra prijsinformatie: 
Basistarief: € 25 Kinderen: € 20

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF