Tijdelijke tentoonstelling '1918, Het Laatste Oorlogsjaar '

Tentoonstelling
Zonnebeke

Voorjaar 1918. Al ruim drie jaar zit het front vast in een stellingenoorlog, maar uiteindelijk breken de Duitsers door met hun Lenteoffensief. Duitsland wil koste wat het kost de geallieerden dwingen tot een wapenstilstand voordat Amerikaanse troepen worden ingezet in Europa. Maar de aanval loopt opnieuw vast en de legers moeten zich weer ingraven. De geallieerden beseffen dat het nu aan hen is om de oorlog te beëindigen. Om België te bevrijden wordt Legergroep Vlaanderen opgericht, een internationale troepenmacht met Belgen, Fransen, Britten en later ook Amerikanen. De Duitsers moeten wijken en gooien op 11 november de handdoek in de ring.

In het project ‘1918, the Final Offensive’ belichten drie tentoonstellingen in Zonnebeke, Heuvelland en Waregem verschillende aspecten van het laatste oorlogsjaar. De complementaire tentoonstellingen vormen samen één toeristisch parcours waarbij ook de littekens in het landschap en de talrijke herdenkingsplaatsen belicht worden.

De tijdelijke tentoonstelling in Zonnebeke vormt het instappunt en geeft een algemene inleiding. De grote rol van de Belgen in het bevrijdingsoffensief komen hierbij uitvoerig aan bod.

Thema: 
Wereldoorlog

Contact

Adres: 
Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5 , Bus: C
8980 Zonnebeke
Telefoon/Fax:
+32 51 77 04 41

Openingsinformatie

Wanneer:
  • 21/04/2018 om 10:30 tot 15/11/2018 om 17:30
    Aan agenda toevoegen 21/04/2018 10:30 15/11/2018 17:30 Europe/Brussels Tijdelijke tentoonstelling '1918, Het Laatste Oorlogsjaar '

    Voorjaar 1918. Al ruim drie jaar zit het front vast in een stellingenoorlog, maar uiteindelijk breken de Duitsers door met hun Lenteoffensief. Duitsland wil koste wat het kost de geallieerden dwingen tot een wapenstilstand voordat Amerikaanse troepen worden ingezet in Europa. Maar de aanval loopt opnieuw vast en de legers moeten zich weer ingraven. De geallieerden beseffen dat het nu aan hen is om de oorlog te beëindigen. Om België te bevrijden wordt Legergroep Vlaanderen opgericht, een internationale troepenmacht met Belgen, Fransen, Britten en later ook Amerikanen.

    Berten Pilstraat 5, 8980 Zonnebeke DD/MM/YYYY

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog