‘Vrouwen in de voorlinie’: groepsarrangement in Diksmuide

Diksmuide
Foto Arrangement Vrouwen in de voorlinie
  • 13u30: bezoek aan de Duitse Militaire begraafplaats van Vladslo, met speciale aandacht voor 'Het Treurend Ouderpaar' van Käthe Kollwitz
  • 14u30: koffie in Diksmuide
  • 15u00: bezoek aan de tijdelijke tentoonstellingen 'Käthe Kollwitz 1.9' en 'Käthe Kollwitz 2.0' in Diksmuide. Deze expo’s kaderen binnen het project ‘De ZIJkant van de oorlog’.
  • 17u00: Bezoek aan een lokale chocolatier. Bij Chocolatier Van Nevel kan je in groep het artisanale productieproces van chocolade en pralines meemaken en het resultaat proeven ... en kopen!
  • 18u00: Een broodmaaltijd (boterham met kaas/hesp, koffie of streekbier)
  • 19u30: Theaterwandeling 'Vrouwen in de voorlinie'

Aan de hand van persoonlijke verhalen en belevenissen krijgen 9 vrouwen die in de Groote Oorlog in de Westhoek actief waren, een levend platform. Volgende dames brengen hun verhaal op 4 scènes, in dialoogvorm: Koningin Elisabeth, Käthe Kollwitz, Marie & Irène Curie, Elsie Knocker, Mairi Chisholm, Madame Tack en Mietje Boeuf. De Kasteelvrouw van De Blankaart figureert samen met haar nichtjes als begeleidster van het publiek. Het decor is het sfeervolle Kasteeldomein van De Blankaart.

 

Meer info over ‘De ZIJkant van de oorlog’: www.dezijkantvandeoorlog.be

Thema: 
Wereldoorlog
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
35€ per persoon

Contact

Toerisme Diksmuide

Toerisme Diksmuide
Grote Markt 6
8600 Diksmuide
Lees meer
Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF