Beeuwsaertmolen

Langemark-Poelkapelle
Foto arrangementen Beeuwaertmolen

De Beeuwsaertmolen dateert uit 1635, althans volgens de kaart van de Kasselrij Ieper. In 1830 ging de molen ten gevolge vcan een blikseminslag in vlammen op. Hij werd onmiddellijk heropgebouwd en daarna verkocht aan de familie Beeuwsaert, vandaar z'n naam. Door de hoge ligging op een wal vormde de molen tijdens de Eerste Wereldoorlog een ideale uitkijkpost. Tijdens de eerste gasaanval werd de 'Moulin Bleu' volledig verwoest. Hij werd heropgebouwd met de delen van twee andere molens, wat hem meteen een van de grootste in de regio maakt. Beeuwsaerts molen was werkzaam tot in 1959. In 1976 viel hij ten prooi aan een zware storm. Wat restte was een ruïne. In 2010 werd de molen volledig gerestaureerd.

U kan de molen vrij bezoeken elke eerste zondag van de maand van 13u tot 17. Op andere dagen kunnen gidsbeurten aangevraagd worden

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Toerisme Langemark-Poelkapelle

Toerisme Langemark-Poelkapelle
Kasteelstraat 1
8920 Langemark
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF