Educatief pakket: in het spoor van Henri

Alveringem
Foto arrangementen Educatief pakket: in het spoor van Henri

In het plattelandsdorp Alveringem staat het Mout & Brouwhuis de Snoek, de enige volledig intacte brouwerij-mouterij in Vlaanderen van voor de Eerste Wereldoorlog. In Alveringem zochten tijdens de Eerste Wereldoorlog vele soldaten van het front troost in bier.

Eén van die soldaten was Henri Desmedt die pas gehuwd met Marie Callewaert opgeroepen wordt voor de oorlog. Wanneer Marie niets meer hoort van Henri trekt ze vanuit Leuven naar Alveringem, op zoek naar Henri.

Aan de hand van deze storyline is er een educatief pakket gemaakt voor de derde graad van het basisonderwijs. Het pakket bestaat uit vier voorbereidende lessen, een didactische wandeling door Alveringem (met bezoek aan het mout & brouwhuis) en een verwerkingsles. Treed samen met je leerlingen in de voetsporen van Marie, op zoek in Alveringem tijdens de Eerste Wereldoorlog, hopende Henri terug in haar armen te kunnen sluiten.

Info: Download gratis het volledige educatieve pakket via onze website.

Gelieve vooraf te laten weten wanneer je de wandeling doorheen Alveringem en het bezoek aan het museum-van-de-dorst wilt doen en wanneer je het Mout & Brouwhuis de Snoek wenst te bezoeken

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 10 - Max.30
Prijs: 
€ 1,00 per leerling en per begeleider € 50,00 per gids

Contact

Mout- & Brouwhuis de Snoek

Mout- & Brouwhuis de Snoek
Fortem 40
8690 Alveringem
Lees meer
Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF