Geleid bezoek in Bakkerijmuseum

Veurne
Foto arrangementen Geleid bezoek in bakkerijmuseum

Bezoek het boeiende Bakkerijmuseum met een ervaren gids. Samen trek je door het woonhuis en de schuur van de voormalige Zuidgasthuishoeve en ontdek je de uitgebreide en veelzijdige collectie i.v.m. de toestellen die een functie hadden bij de productie, bewerking en verdeling van brood en banket.

Tijdens het bezoek zie je een Leuvense stoof, een ijstriporteur, een fiets op rollen om ijs mee te maken... maar de houtskooltekening van Léon Frédéric uit 1889 en de Citroën uit 1927, waarmee (volgens de legende) nog brood bezorgd werd aan de jonge Charles de Gaulle, zijn ongetwijfeld de grootste blikvangers.

Indien er voldoende tijd is kunnen de hongerigen gespijsd en de dorstigen gelaafd worden in de cafetaria. Geniet van een vers ontbijt of pannenkoeken met een kopje koffie om nog wat bij te keuvelen.

Ontbijt bestaat uit een koffiekoek en een Veurnse Slaapmuts (specialiteit van Bakkerijmuseum) en 2 koppen koffie per persoon

Namiddag: 2 Diksmuidse pannenkoeken en 2 koppen koffie per persoon

Thema: 
Gastronomie
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 15 - Max.90
Prijs: 
Geleid bezoek: € 3,50 per persoon € 40,00 per gids (max. 25 personen per gids)

Contact

Bakkerijmuseum Veurne

Bakkerijmuseum Veurne
Albert I laan 2
8630 Veurne
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF