Ik was boskanter in 1800

Houthulst
Foto arrangementen Ik was boskanter in 1800

De gemeente Houthulst is pas ontstaan in 1928, de parochie Houthulst in 1857. Daarvoor was er enkel... bos. Aan de rand van dat bos vestigden zich eeuwen geleden wel al "boskanters". Met de huifkaar ga je op zoek naar die boskantersgehuchten van weleer. Onderweg breng je een bezoek aan het kasteelpark en natuurreservaat De Blankaart en ga je hamerslagen.

09u30:
Onthaal met koffie.

10u00:
Met een gids wandel je in het centrum van het boskantersdorp Houthulst met bezoek aan de Lourdesgrot en de V1-lanceerbasis. Onderweg heb je ook aandacht voor o.a. Kasteel de Groote, de St. Jan De Doperkerk, de Fabrieksput, ...

10u45:
Vertrek met de huifkar richting 't Fazantenhof waar je een spelletje hamerslag speelt. De kinderen kunnen ravotten op het hindernissenparcours en bijhorend speelplein.

12u15:
Broodmaaltijd met hoevekazen en hoevevlees in 't Fazantenhof.

13u00:
Met de huifkar richting een anjerkwekerij waar je uitleg krijgt bij deze bijzondere ambacht.

14u30:
Per huifkar naar natuurreservaat De Blankaart, je maakt een korte wandeling in het kasteelpark en brengt een bezoek aan bezoekerscentrum De Otter in het kasteel.

16u15:
Koffie en gebak in herberg 't Rooneplezier.

16u45:
Met de huifkar terug naar Houthulst, via de oude Boskantersgehuchten van weleer ('t Strooiendorp, 't Zwartegat, Pierkenshoek, 't Hoogkwartier, ...).

18u00:
Einde dagtrip. Indien gewenst kan nog een warme maaltijd aangeboden worden.

Thema: 
Erfgoed
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Aantal op aanvraag
Prijs: 
€35,00 per persoon

Contact

Toerisme Houthulst

Toerisme Houthulst
Markt 17
8650 Houthulst
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart