Koekelare en zijn unieke brouwerijsite

Koekelare
Foto arrangementen Koekelare en zijn unieke brouwerijsite

De brouwerijsite is het cultuur-toeristisch hart van de gemeente. De gerestaureerde brouwerij werd bekroond met de prestigieuze prijs 'Vlaams Monument 1993'. In de brouwerij vind je het vernieuwde Käthe Kollwitz Museum, waar je kennis maakt met Käthe Kollwitz, haar zoon en haar werk. Het museum benadert Käthe Kollwitz als moeder van haar gesneuvelde zoon Peter. In het museum vind je een verzameling van originele kunstwerken van deze Duitse kunstenares. Fransmansmuseum bevindt zich ook op deze site. Na een bezoek aan dit uniek oord, neemt de gids je mee op ontdekkingstocht doorheen Koekelare langs de Tuin van de Hoop, park De Mote, de Platse, Sala Thai, Huis Proot, De Balluchon en de Poëziestraat.

Van 9 april t.e.m. 31 december 2016 is een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Käthe Kollwitz’ n.a.v. het project ‘De ZIJkant van de oorlog’ inbegrepen in deze dagtrip. Meer info over ‘De ZIJkant van de oorlog’: www.dezijkantvandeoorlog.be
Thema: 
Kunst & cultuur
Wereldoorlog
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 15 - Max.30
Prijs: 
€ 5,50 (min. 15 personen)

Contact

Toerisme Koekelare

Toerisme Koekelare
Sint Maartensplein 15 , Bus: b
8680 Koekelare
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF