Memorial Museum Passchendaele 1917

Zonnebeke

In Zonnebeke bevind je je  in het hartje van de beruchte Ieperboog, de Ypres Salient uit de Eerste Wereldoorlog. Het is ‘Passendale’ (Passiondale), dat symbool staat voor het zinloos oorlogsgeweld.

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passendale, waarbij in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers vielen voor een terreinwinst van slechts 8 kilometer. Het museum bestaat uit vijf delen. Eerst krijg je een overzicht van WO I in de streek aan de hand van levensechte diorama’s, een unieke collectie voorwerpen, foto’s en filmbeelden. Daarna daal je 6 meter af in een onderaardse gang (dugout), compleet ingericht met pompkamer, hoofdkwartier en slaapplaatsen.

In het derde deel, de ondergrondse nieuwbouw, ligt de nadruk op de bloedige Slag van Passendale en de naties die tijdens deze slag hebben gestreden. Paradepaardje is de Trench Experience: een netwerk van gereconstrueerde Duitse en Britse loopgraven, waarlangs originele schuilplaatsen herbouwd zijn. In de herinneringsgalerij gaat het over de herdenking en de herinnering van de vele honderdduizenden slachtoffers , die hier gestreden en geleden hebben. Tot slot is er het beroemde kunstwerk van de Nieuw-Zeelandse kunstenares Helen Pollock, “Falls the Shadow”.

Het MMP1917 is de ideale uitvalsbasis voor een rondrit naar de vroegere slagvelden. Je kunt het bezoek aan het MMP1917 eindeloos combineren met de andere Tips en Trips in Zonnebeke.

Thema: 
Wereldoorlog
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 15 - Max. 50
Prijs: 
€ 5,00 per persoon - € 60,00 voor een gids

Contact

Toerisme Zonnebeke

Toerisme Zonnebeke
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF