Op stap met paard en kar

Lo-Reninge

De dag start met een kopje koffie. Vervolgens volgt er een gezellige rit met de huifkar naar herberg De Snoek. Daar volgt een degustatie van 3 streekbieren terwijl er volksspelen kunnen beoefend worden. Daarna trek je naar een rabarberhoeve waar je kan picknicken. Na de picknick krijg je alles te horen over de teelt van rabarber en kan je uiteraard ook proeven.

09u30:
Onthaal met een kopje koffie en een boterkoek.

10u00:
De huifkar staat op je te wachten op de Markt van Lo. Via landelijke weggetjes rijden we naar Alveringem waar je vooraf de keuze kunt maken uit een bezoek brengen aan het Mout- & Brouwhuis De Snoek of in een plaatselijke herberg genieten van een degustatie van 3 streekbiertjes waar je ook enkele volksspelen kunt beoefenen

12u00:
Vertrek met de huifkar naar een rabarberboerderij

13u00:
Picknick op de hoeve

14u00:
Na het middagmaal krijg je een rondleiding op de rabarberhoeve met aandacht voor de rabarberplant en de verwerking ervan. Rabarber is een plant die vroeger bekend was in onze streken en nu weer aan belangstelling wint. Op de groenteboerderij is de rabarber een ware specialiteit. Tijdens de rondleiding wordt er aandacht besteed aan de verschillende variëteiten, de opkweek van het plantgoed, het teeltverloop, de oogst,… Naast het teelt technische bedrijfsgebeuren rond de rabarberteelt krijg je een idee van de brede waaier van gebruiksmogelijkheden van rabarber in de keuken. Uiteraard kan je achteraf ook proeven van koffie met rabarbergebak, rabarberwijn en rabarberijs.

16u00:
Met de huifkar richting de Markt van Lo

17u00:
Einde dagtrip

Thema: 
Actief
Gastronomie
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 15 - Max. 50
Prijs: 
€ 63 vanaf 20 personen

Contact

Toerisme Lo-Reninge

Toerisme Lo-Reninge
Markt 17A
8647 Lo
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF