Platoon Experience

Zonnebeke
Foto arrangementen Platoon Experience

Je groep kruipt in de huid van een Australisch peloton uit 1917 en volgt het bloedige spoor naar Tyne Cot Cemetery. Aan de hand van een historisch onderbouwd verhaal nemen ervaren begeleiders jongeren vanaf 14 jaar mee op sleeptouw. Na een bezoek aan het Memorial Museum Passchendaele 1917 en een inleiding op de omstandigheden waarin men aan het front probeerde te overleven, gaan we op pad. Langs de oude spoorwegbedding Ieper-Roeselare volgen we een peloton uit de 3eAustralische Divisie tijdens de grote aanval van 4 oktober 1917. Alle jongeren worden volledig gekleed en uitgerust als een Australische eenheid uit die tijd, dus inclusief uniform, bepakking en geweer. Vanzelfsprekend gaan we in op het militaire verhaal van 4 oktober 1917, maar veel belangrijker nog wordt de persoonlijke betrokkenheid. Elke pelotonslid kruipt immers in de huid van een Australiër die er toen effectief bij was en wandelt over hetzelfde terrein. Gaandeweg leer je steeds meer over het personage en op het einde van de dag verneem je op Tyne Cot Cemetery hoe het met jouw soldaat afgelopen is. Een ontnuchterende confrontatie! Om geheel in de stijl te blijven bestaat je middagmaal uit een warme ‘Tommy Tucker’-maaltijd (met corned beef), soldatenkost anno 1917. Met dit project introduceert het Memorial Museum Passchendaele 1917 voor het eerst ‘living history’ in het Vlaams onderwijs. De aanpak is vakoverschrijdend met – naast geschiedenis – ook heel wat aandacht voor landschap, literatuur, techniek en moraal.

Belangrijk!
De Platoon Experience is geen ‘soldaatje spelen’, maar een inlevingsproject voor jongeren om de tragiek van oorlog in het algemeen en de Slag van Passendale in het bijzonder.

Wat bieden wij?
- Geleid bezoek aan het MMP1917
- Warme ‘Tommy Tucker’ – maaltijd
- Persoonlijke inlevingsverhalen
- Slagveldwandeling in authentieke uitrusting
- Geleid bezoek aan Tyne Cot Cemetery
- Educatieve omkadering door één of twee begeleiders.

Wat vragen wij?
- Enkel groepen vanaf 16 jaar
- Voorbereiding op het thema in de klas
- Vraag ook onze brochure ‘Tips voor Trips in Zonnebeke’ aan.

Thema: 
Wereldoorlog
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 20 - Max.50
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Memorial Museum Passchendaele 1917

Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5 , Bus: A
8980 Zonnebeke
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF