Zonnebeke, geproefd en goedgekeurd

Zonnebeke
Foto Arrangement Zonnebeke, geproefd en goedgekeurd

Zonnebeke is een bedrijvige gemeente waar natuur, folklore en economie hand in hand gaan. Tijdens deze daguitstap ontdek je de veelzijdigheid. Een boeiend bedrijfsbezoek, een degustatie of een ware heksenjacht? De keuze is snel gemaakt.

9u00:
Ontbijt met koffie en ontbijtkoeken in een taverne in Zonnebeke.

10u00:
Vino Veritas. In Komen Ten Brielen, aan de Franse grens, bevindt zich sinds 2000 een wijngaard La Ferme Bleue. Wijnbouwer en sommelier Johan Lécluse leidt je rond op zijn wijngaard en vertelt over verbouwen, fermenteren en bottelen van wijn. In een voormalige tabaksast proef je de droge witte ‘Vin de Pays du Jardin de Wallonie, gemaakt op basis van de Müller-Thurgau druif.

12u00:
Middagmaal. De lunch wordt genomen in een restaurant in Zonnebeke. Menu’s op aanvraag

14u00:
Bezoek aan Chocolaterie Ledoux. De eigenaar van de chocolaterie openbaart zijn geheimen van de chocolade. Waar en hoe teelt men die cacaobonen? Wat is het verschil tussen pure en melkchocolade? Is chocolade gezond? Je komt het hier allemaal te weten. Je mag voor één keer het proefkonijn zijn want er staat je na het bezoek een verrassing te wachten.

16u00:
De Oude Kaasmakerij. Vandaag wordt Passendale niet alleen geassocieerd met de Eerste Wereldoorlog, ook de gelijknamige kaas die hier sinds 1932 wordt vervaardigd, wordt internationaal gesmaakt. De Oude Kaasmakerij werd in 2002 volledig gerenoveerd en ingericht voor een unieke kennismaking met het productieproces van melk tot kaas. De Oude Kaasmakerij biedt een overzicht van hoe kaast werd gemaakt tijdens het Interbellum. Op een interactieve en experimentele manier leer je er de geheimen en verhalen kennen achter de kaas.

OF: Heksenvertelwandeling – Op de heksenbezem door Beselare. Onkruid vergaat niet, in Beselare blijven de heksen levendig.

Deze wandeling start op het marktplein van Beselare, bij het heksenmonument. Een heksenverteller verwelkomt je en neemt je op sleeptouw voor een ontdekkingstocht door de toveressenparochie Beselare. Je bezoekt de ‘Betoverde Smesse’, ‘De molen van Roste Wiesen’, … waar Sefa Bubbles, Meele Crotte, … . Een volkse, historisch, maar ludieke wandeling.

17u30:
Einde uitstap

Thema: 
Bedrijfsbezoek
Gastronomie
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 20 - Max. 50
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Toerisme Zonnebeke

Toerisme Zonnebeke
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF