Zonnebeke van den Grooten Oorlog

Zonnebeke

Je bevindt je hier in het hart van de beruchte Ieperboog, de Ypres Salient uit de Eerste Wereldoorlog. De toestand was zo schrikbarend dat de naam ‘Passendale’ over de hele wereld een symbool werd voor zinloos oorlogsgeweld. De gruwel en de ontberingen van de soldaat aan het front worden tijdens de tocht duidelijk.

Programma

09u00
Ontbijt met koffie en koffiekoeken in een taverne in Zonnebeke. De gids verwelkomt je en neemt je de hele dag mee in het spoor van de oorlog.

10u00
Memorial Museum Passchendaele 1917. Het museum houdt de herinnering levendig aan de Slag van Passendale, waarbij in honderd dagen tijd een half miljoen slachtoffers vielen voor een terreinwinst van slechts 8 kilometer. Het museum beschikt over een unieke collectie voorwerpen, foto’s en filmbeelden. De blikvangers zijn de unieke onderaardse dugout met communicatie- en verbandpost, hoofdkwartieren, … en het netwerk van gereconstrueerde Duitse en Britse loopgraven.

12u00
Middagmaal, de lunch wordt genomen in een restaurant in Zonnebeke. De verschillende menu’s zijn op aanvraag beschikbaar.

14u00
Zandvoorde was eind 1914 het toneel van hevige gevechten. De Engelse adel (Household Cavalry) leed er zware verliezen. In Zandvoorde ligt de commandobunker verscholen. De Duitse bunker is één van de grootste resterende bunkers van de Westhoek. Onder begeleiding bezoek je de vier stafkamers en de twee zalen voor logistiek.

15u00
De volgende stop is Cryer Farm. Deze was tot september 1917 een Duitse hulppost die zich bevond langs een Duitse smalspoorlijn. De gewonden van ’t Hooge kregen hier de eerste zorgen toegediend.

16u00
Tyne Cot Cemetery is met zijn bijna 12.000 graven de grootste Britse militaire begraafplaats in de wereld. De gids roept het verhaal van de gesneuvelden weer tot leven en wijst je op de rol en de kenmerken van het landschap die zeer belangrijk waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op de begraafplaats bevinden zich nog 3 Duitse bunkers. Je komt te weten hoe ze gebouwd en veroverd werden. Een bezoek dat je niet onberoerd laat.

17u00
Einde daguitstap

Thema: 
Erfgoed
Wereldoorlog
Kunst & cultuur
Periode: 
Datum op aanvraag
Aantal personen: 
Min. 20 - Max.50
Prijs: 
Prijs op aanvraag

Contact

Toerisme Zonnebeke

Toerisme Zonnebeke
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
Lees meer

Arrangementen

Toon grote kaart

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF