Doen
Slapen

Genieten in het groen

FIETSEN EN WANDELEN IN HET GROEN 

In de Westhoek is ruimte en groen voor de hand liggend. Hier kan je nog wandelen op de tonen van de vogels die fluiten of fietsen in een afwisselend landschap. Maak je hoofd leeg en geniet van de wondermooie natuur, ver weg van alle drukte.

Fietsen in de Westhoek

In de Westhoek heb je heel wat mogelijkheden om te fietsen

  • Stippel zelf je fietsroute uit aan de hand van het fietsnetwerk
  • Maak gebruik van één van onze bestaande bewegwijzerde fietsroute.
  • Zin om onderweg even halt te houden en te proeven van één van de lekkere streekbiertjes? Dan zijn de bierfietsroutes iets voor jou. Ze brengen je naar een hele reeks lekkere adressen zoals brouwerijen, authentieke kroegen, volkscafeetjes, hopvelden,…, die je het bierverhaal van de Westhoek leren kennen.
  • Meer een wijnliefhebber? Al fietsend kan je ook het Westhoek wijnverhaal ontdekken. De Vintage Heuvelland fietsroute neemt je mee langs de wijngaarden- en domeinen.
  • Wie van een echte uitdaging houdt, moet zeker de Gent-Wevelgem fietsroute proberen. Je kan kiezen uit 100 of 128 km. Op het programma: 3 beruchte plugstreets en 11 stevige hellingen en eindigen doe je met een beklimming van de Kemmelberg.
  • Plan je een fietstochtje met de kinderen? Dan zijn de familievriendelijke fietsroutes zeker iets voor jou. De routes werden ontwikkeld op maat van korte kinderbenen en onderweg zijn er leuke stops voorzien waar je kan proeven van iets lekkers of waren de allerkleinsten zich eventjes kunnen uitleven. 
  • Fietsen in het spoor van de Eerste Wereldoorlog? Waag je aan één van de vele fietstracés
Wandelen in de Westhoek

Stippel zelf je route uit op één van onze vijf wandelnetwerken of maak gebruik van één van onze bestaande bewegwijzerde wandelroutes. Bij de bestaande wandelroutes kan je het landschap ontdekken net als de steden en het erfgoed. Of wat dacht je van een deugddoende wandeling langs het water?

Elke wandelroute verzamelt sowieso de mooiste vergezichten en meest beklijvende plekken zodat je voortdurend geniet van afwisselende landschappen. Een lawine van prachtige plaatjes die je bovendien in alle rust en in de beste omstandigheden ontdekt.

 

Klik hier voor nog meer natuurbeleving in de Westhoek

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF