Avonturenpad

Avontuur
Zonnebeke

Het Avonturenpad is 1,9 km lang en laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke op een leuke manier ontdekken. Nieuwe spelelementen zijn toegevoegd om ware spelzones te creëren in het groen. Op deze manier ontdek je het Kasteeldomein op een plezierige en actieve tred.

Stapstammen, wandelbrugjes en touwstructuren brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform ofwel nest van waaruit je een overzicht hebt over de omgeving. Recreatieve graszones, water in de vorm van vijvers en kreken, loof- en naaldbossen en landbouwgronden dragen met hun rijke fauna en flora bij aan de natuurbeleving.

De ontwikkeling van het Avonturenpad past binnen de visie van het gemeentebestuur om Zonnebeke verder te ontplooien als een kind- en familievriendelijke toeristische bestemming die toegankelijk is. Zo werden reeds verschillende speeltoestellen, picknickbanken, kindvriendelijke wandel- en fietsroutes, een speelveld en een dierenweide voorzien.

Het Avonturenpad kan perfect gecombineerd worden met de Kerktoren van Zonnebeke die een prachtig overzicht over de regio biedt, of maak de combinatie met het Memorial Museum Passchendaele 1917 en ontdek hoe WO I de regio tekende aan de hand van een interactieve en hands-on tentoonstelling. De loopgraven, dug-out, munitiezaal en Amerikaanse noodwoning zijn maar een greep van de prachtige elementen die je doorloopt.

Thema: 
Kindvriendelijk

Contact

Adres: 
Avonturenpad
Berten Pilstraat 5 , Bus: A
8980 Zonnebeke
Telefoon/Fax:
+32 51 77 04 41

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF