Couchezmolen-Molenmuseum

Museum
Zarren

De bakstenen stellingmolen is een kanjer in zijn soort: 25 meter hoof tot in de nok en daarmee de hoogste molen van België. Er zijn niet minder dan zeven zolders. De molen werd gebouwd in 1870 en is beschermd sinds 1944. Tegen de buitenmuren staat een onderligger, een overblijfsel van de voormalige oliemolen. In 1914 werd de molen onder toezicht van de Duitse militairen uitgebaat. Tijdens de bevrijding in 1918 bleef de molen praktisch ongedeerd wat hoogst uitzonderlijk was, daar er dertien andere molens in die periode werden vernield. vreemd genoeg waren het de Duitsers die deze molen in 1944 klasseerden. Na de oorlog werd de molen uitsluitend als graanmolen gebruikt tot in 1949. In 1997 kwam de aftakelende molen in erfpacht van de gemeente Kortemark, met de bedoeling hem grondig te restaureren. In 2006 werd de molen ook ingericht als molenmuseum. U vindt er o.a. info over de bestaande en reeds verdwenen molens op het grondgebied, de soorten molens en het proces van graan tot meel.

Het museum is enkel op zondag open van april t.e.m. september, maar kan wel het hele jaar door worden bezocht op reservatie.

Contact

Adres: 
Couchezmolen-Molenmuseum
Zarren-Lindestraat 51
8610 Zarren

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis
Extra prijsinformatie: 
Prijs voor gidsbeurt in groep: € 60

Faciliteiten

Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Individuele rondleiding

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF