Galgebossen

Bos
Elverdinge

Op de grens tussen Elverdinge, Poperinge en Vlamertinge liggen de Galgebossen (107 ha). Het bos kreeg zijn naam omdat de graaf onderdanen liet ophangen aan de rand van dit bos. Het is een soortenrijk loofbos met veel poelen en rijk aan amfibieën. De bewegwijzerde wandelroute "Galgebossen" laat je kennismaken met het bos en omgeving langs een traject van 6,5 km.

De Galgebossen beschikken over een enorme diversiteit aan flora en fauna. Zo groeien er maar liefst 150 soorten planten en leven er 24 soorten dagvlinders, zoals de zeldzame kleine ijsvogelvlinder. Met een beetje geluk kruist een ree, vos of martersoort hier je pad. In de Galgebossen zet het Agentschap voor Natuur en Bos sterk in op natuurontwikkeling.
Hoe de bossen hun naam kregen ? Tot begin 18de eeuw beslisten de Heren van Vlamertinge, eigenaars van de Galgebossen, over leven en dood van hun onderdanen. En jawel, de galgen stonden aan de rand van de huidige bossen.

Contact

Adres: 
Galgebossen
Gasthuisstraat 3
8906 Elverdinge
Telefoon/Fax:
+32 57 34 66 76

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Drinkgelegenheid
Groepsrondleiding
Parking
Resto / cafetaria

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF