Gitsbergfietsroute

Fietsen
Gits
Gitsbergfietsroute

Deze route beschrijft een rondrit door een landelijk gebied. Het landschap is hier heel gevarieerd. Dat heeft vooral te maken met het feit dat zand en zandleem elkaar afwisselen, wat je ook merkt aan de begroeiing en het reliëf. Tot de meest markante heuvelruggen behoren de Vosseberg, Stadenberg en de Gitsberg. Je vertrekt in Roeselare en fietst door Oostnieuwkerke, Westrozebeke, Staden, Kortemark, Gits en Hooglede. Je passeert het Vijverbos, de Stadenberg, de Gitsberg en de Duitse militaire begraafplaats van Hooglede. Afstappen is toegelaten.

Weetje: De vruchtbare zandleemgrond maakt van de streek een uitgelezen land- en tuinbouwgebied waar vooral groenten worden geteeld.

Route informatie

Afstand: 
45,00km
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Bewegwijzerde route

Routedetails

Startpunt: 
Kerk, Gitsbergstraat, 8830 Gits
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.
Toon grote kaart
Download de route als GPXEen GPX bestand kan je overzetten op een GPS.

Producten

Gitsbergfietsroute
Fietskaart

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Restaurants, cafés en logies met uitzondering van hotels zijn momenteel gesloten. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf. Toeristisch-recreatieve verplaatsingen beperk je momenteel nog tot je woonomgeving. Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF