Hooge Crater Museum

Museum
Zillebeke

Zowel het thema-café als het museum zijn sinds dinsdag 20 oktober 2020, tot nader orde gesloten. En dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Voor groepsbezoeken of afspraken kan je steeds terecht op info@hoogecrater.com of boeken via www.hoogecrater.com.

Om de Duitse stelling nabij het Hooge in Zillebeke uit te schakelen, graven de Britten in de zomer van 1915 een tunnel waarin ze 1700 kg springstof tot ontploffing brengen. De krater die zo ontstaat krijgt de naam ‘Hooge Crater’. Het oorlogsmuseum biedt onderdak aan de verzameling van curator Niek Benoot en van Philippe Oosterlinck, een gepassioneerd verzamelaar van oorlogsmateriaal uit WOI. Naast de realistische reconstructies van oorlogstaferelen springen de collectie wapens, uniformen en foto’s in het oog. Een must voor de geïnteresseerde toerist en voor al wie op zoek is naar historisch perspectief. Infopanelen in 4 talen zorgen voor achtergrondinfo en de filmzaal biedt een beeld van de slagvelden rond het Hooge en de Ieperboog. Ieder jaar is er een nieuwe tijdelijke tentoonstelling. Bezoek ook het themacafé waar zowel de streekbierenkaart als de menukaart niet te versmaden zijn. Meteen ook de kans om de batterijen van mens en fiets op te laden want dit is een fietsvriendelijk onthaalpunt!
Met de titel 'Simply the best private museum in Flanders Fields' staat dit museum garant voor een geslaagd en leerrijk bezoek over de groote oorlog!

Thema: 
Wereldoorlog
Label: 
Toeristisch infopunt
Voordeelpas-formule Westhoek
Q-label

Contact

Adres: 
Hooge Crater Museum
Meenseweg 467
8902 Zillebeke
Telefoon/Fax:
+32 57 46 84 46
+32 57 46 87 12 (fax)

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Standaard prijs: 
€5,00
Individuele prijs:
  • Jongeren t.e.m. 18 jaar: € 2,00
  • Studenten: € 2,00
Prijs voor groepen:
  • Vanaf 20 personen: € 3,00 per persoon
Extra prijsinformatie: 
Bezoek museum/lunch/1 drankje: € 11 pp. !!!Op vertoon van het Westhoek KD -bandje of button kunnen kinderen het museum gratis bezoeken!!! Meer info op www.westhoekkd.be

Arrangementen

Hooge Crater Museum 1914-1918

Thema: 
Wereldoorlog
Periode: 
Datum op aanvraag
Meer informatie

Faciliteiten

Groepsrondleiding

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF