Kasteel Beauvoorde

Museum
Wulveringem

STAP BINNEN IN DE WONDERE WERELD VAN RIDDER ARTHUR MERGHELYNCK!
Tijdens een bezoek aan het kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en de prachtige parkomgeving. Sappige anekdotes en meeslepende verhalen wekken het statige kasteel tot leven. Een verborgen parel in de Westhoek die u moet ontdekken.

Kasteel Beauvoorde in Veurne is een unieke erfgoedparel waar jong en oud heel wat kunnen beleven. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark. Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. Tijdens een bezoek word je ondergedompeld in de wereld van Merghelynck die er alles aan deed om te middeleeuwen te herbeleven.

Na afloop van het bezoek kunnen streekproductenliefhebbers hun hartje ophalen in onze erfgoed- en streekproductenshop; biologische tuinsappen uit onze boomgaard, patés en confituren uit de streek en leuke historische gadgets. Ook een uitgekiende selectie streekbieren is aanwezig.

Vanaf de lente van dit jaar zal bij het bezoekerscentrum een terras opgesteld staan waar een natje en droogje te verkrijgen is. Bij regenweer is er binnen plaats. Wie het liever wat sportiever aanpakt kan nog een partijtje Kubb, Petanque of cricket spelen (inbegrepen in toegangsprijs).

OOK KINDEREN ZIJN WELKOM!
Speciaal voor gezinnen met kinderen werd een boeiend familieparcours uitgestippeld. De kinderen kruipen in de huid van de eigenzinnige Ridder Arthur en gaan samen met hem op ontdekking met bouwdozen, keukenrecepten, wapenschilden, zoekertjes, verkleedpartijen en de allergekste creaties! Tijdens de zomermaanden voorziet het kasteel nog een bijzonder pittig extraatje en kunnen de kinderen mee op speurtocht naar de gegeerde schatkist van Vlieg, die ergens op de kasteelsite veilig is weggestopt. Ga jij hem vinden?

Openingsuren:
01/04-31/10: woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen: 10u-17u
Paas-, zomer- en herfstvakantie: woensdag tem zondag en feestdagen: 10u-17u
De laatste toegang is om 16u30

Het kasteelpark is dagelijks open van 10u-18u.

Prijzen:
Volwassenen: € 8
6-12 jaar: € 6
65+: € 6
Groepen vanaf 10 pers.: € 6 (+ gids)
< 6 jaar: gratis

Groepsbezoeken na reservatie het ganse jaar mogelijk (speciale groepsarrangementen en workshops: voor meer info, gelieve te contacteren).

Gids voor groepsbezoek: € 60
Kasteel Beauvoorde heeft ook een schoolaanbod voor kleuters van het tweede en derde kleuter en de eerste graad basisonderwijs.

Thema: 
Erfgoed
Label: 
Herdenkingspartner Westhoek
Herdenkingspartner Westhoek
Westhoek Voordeelpas Icoon Logo
Voordeelpas-formule Westhoek

Contact

Adres: 
Kasteel Beauvoorde
Wulveringemstraat 10
8630 Wulveringem
Telefoon/Fax:
+32 58 29 92 29
+32 58 33 57 80 (fax)

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Extra prijsinformatie: 

Faciliteiten

Audiogids
Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Shop / winkel

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Terug omhoog Terug omhoog