Kasteel Beauvoorde

Museum
Wulveringem

STAP BINNEN IN DE WONDERE WERELD VAN RIDDER ARTHUR MERGHELYNCK!
Tijdens een bezoek aan het zeventiende-eeuwse kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en de prachtige parkomgeving. Sappige anekdotes en meeslepende verhalen wekken het statige kasteel tot leven. Een verborgen parel in de Westhoek die u moet ontdekken.

Kasteel Beauvoorde in Veurne is een unieke erfgoedparel waar jong en oud heel wat kunnen beleven. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark. Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. Tijdens een bezoek word je ondergedompeld in de wereld van Merghelynck die er alles aan deed om te middeleeuwen te herbeleven.

Na afloop van het bezoek kunnen streekproductenliefhebbers hun hartje ophalen in onze erfgoed- en streekproductenshop; biologische tuinsappen uit onze boomgaard, patés en confituren uit de streek en leuke historische gadgets. Ook een uitgekiende selectie streekbieren is aanwezig.

Nieuw sinds dit jaar is het terras bij het bezoekerscentrum waar een natje en droogje te verkrijgen is. Bij regenweer is er binnen plaats. Wie het liever wat sportiever aanpakt kan nog een partijtje Kubb, Petanque of cricket spelen (inbegrepen in toegangsprijs).

OOK KINDEREN ZIJN WELKOM!
Speciaal voor gezinnen met kinderen werd een boeiend familieparcours uitgestippeld. De kinderen kruipen in de huid van de eigenzinnige Ridder Arthur en gaan samen met hem op ontdekking met bouwdozen, keukenrecepten, wapenschilden, zoekertjes, verkleedpartijen en de allergekste creaties! Tijdens de zomermaanden voorziet het kasteel nog een bijzonder pittig extraatje en kunnen de kinderen mee op speurtocht naar de gegeerde schatkist van Vlieg, die ergens op de kasteelsite veilig is weggestopt. Ga jij hem vinden?
Volwassenen ontdekken het kasteel en zijn pittoreske omgeving met audiogids (NL / FR / ENG / DE), inbegrepen in de toegangsprijs.

Openingsdagen en -uren: zie website

Prijzen:
Volwassenen: € 8
6-11 jaar: € 6
65+, lerarenkaart, personen met een beperking, leden 'Open Monumenten': € 6
Groepen vanaf 10 pers.: € 6 (met/zonder gids)
< 6 jaar: gratis

Groepsbezoeken na reservatie het ganse jaar mogelijk (speciale groepsarrangementen en workshops: voor meer info, gelieve te contacteren).

Gids voor groepsbezoek: € 60
Kasteel Beauvoorde heeft ook een schoolaanbod voor kleuters van het tweede en derde kleuter en de eerste graad basisonderwijs.

Thema: 
Erfgoed
Label: 
Voordeelpas-formule Westhoek
Q-label

Contact

Adres: 
Kasteel Beauvoorde
Wulveringemstraat 10
8630 Wulveringem
Telefoon/Fax:
+32 58 29 92 29
+32 493 40 48 77 (mobile)

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Standaard prijs: 
€8,00
Individuele prijs:
  • Kinderen t.e.m. 6 jaar: € 0,00
  • Kinderen t.e.m. 12 jaar: € 6,00
  • Senioren 65+: € 6,00
Prijs voor groepen:
  • Van 20 tot 50 personen: € 6,00 per persoon
Extra prijsinformatie: 
Rondleiding met gids. Tarief gids: 60 EUR per groep van max. 20 bezoekers.
Betaalmogelijkheden: 
Cash
Bancontact
American Express
Mastercard
Visa

Faciliteiten

Audiogids
Drinkgelegenheid
Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Individuele rondleiding
Individuele kinderrondleiding
Parking
Shop / winkel
Toilet
cloakroom
Vestiaire
wifi
Wifi (draadloos internet)

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog