Landschapsbelevingscentrum 'De Handzamevallei'

Museum
Kortemark

Het landschapsbelevingscentrum is het startpunt voor de verkenning van de Handzamevallei. Hier vind je een dorpsonthaalpunt waar je allerlei informatie kan lezen over de geschiedenis van het dorp, de invloeden van het water en het belang van de Handzamevaart en -vallei. Ook om je te weten welke dieren en planten hier leven.
Vanuit het landschapsbelevingscentrum vertrekt de Natte Broekenroute (6 km) die je dwars door de Broeken van de Handzamevallei leidt. Een deel van de route loopt over onverharde, soms drassige paden. De wandeling is niet bewegwijzerd, maar kan digitaal of aan de hand van een brochure worden bewandeld. Via je smartphone kan je de app gratis downloaden via de App Store en Google Play.
Tijdens de openingsuren kan je een toestel lenen in het centrum aan de balie. Er is ook een kinderversie van deze route beschikbaar op smartphone.
In het centrum is het Archeologisch site museum ondergebracht die plaatselijke opgravingen van de Bronstijd tot de Middeleeuwen toont. De collectie van het museum is opgebouwd rond 4 thema's nl. muntschat van Werken, Hoge Andjoen motte, grafheuvels uit de Bronstijd en abdij Hemelsdale.

Extra info:
Open van 1 april t.e.m. 30 november: zaterdag en zondag: 14u-17u.

Voor groepen enkel na reservatie; € 60 voor de gids.

Contact

Adres: 
Landschapsbelevingscentrum 'De Handzamevallei'
Vladslostraat 9
8610 Kortemark
Telefoon/Fax:
+32 51 56 61 08
+32 476 21 44 36 (mobile)

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Audiogids
Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Parking
Toegankelijk voor mindervaliden

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF