Memorial Museum Passchendaele 1917

Museum
Zonnebeke

GESLOTEN TOT 1 FEBRUARI 2021

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Deze slag uit 1917 staat bekend als één van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met meer dan een half miljoen slachtoffers voor een terreinwinst van slechts acht kilometer. ‘Passchendaele’ werd niet alleen een begrip in de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog, het werd ook het symbool van de grote zinloosheid van het oorlogsgeweld in al zijn gruwel. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 combineert de interactieve opstelling van een eigentijds museum, met het uitzonderlijke belevingsaspect van de Dugout & Trench.

Het eerste museumgedeelte brengt een overzicht van de vijf slagen bij Ieper, waaronder de Slag bij Passendale. Aan de hand van historische voorwerpen, authentieke brieven, affiches en andere documenten, uniformen van de verschillende legers, videofragmenten … krijgen groot en klein zicht op hoe het leven op en rond de slagvelden moet geweest zijn. De interactieve elementen doorheen de hele museumopstelling zorgen ervoor dat ook de kinderen geboeid kennismaken met dit stukje geschiedenis. Het bezoekerscircuit gaat vervolgens verder via de unieke Dugout Experience. Als bezoeker ontdek je er hoe de Britten in 1917 ondergronds gingen leven. Een beklemmende belevenis die een onthutsend beeld schept van de erbarmelijke en claustrofobische leefomstandigheden destijds. Afsluiter van het bezoek is de waarheidsgetrouwe reconstructie van Duitse en Britse loopgraven waarlangs originele schuilplaatsen nagebouwd werden. Proef het beangstigende gevoel dat de soldaten overviel toen zij hier ‘gevangen’ zaten. Een aangrijpend bezoek dat je verkenning van de oorlogssites in de omgeving alleen maar zal verrijken.

Kasteeldomein: het historische kasteeldomein van Zonnebeke huisvest het Memorial Museum Passchendaele 1917 en de Toeristische Dienst van Zonnebeke. Dit is het ideale vertrekpunt voor een ontdekkingstocht langs de slagvelden van 1917. Op minder dan drie kilometer liggen onder meer het bekende Polygoonbos en Tyne Cot Cemetery, de grootste begraafplaats van de Commonwealth ter wereld. Naast de balie van het museum vind je in het bezoekerssalon alle nodige informatie, ook voor wie gewoon wil wandelen, fietsen of een plekje zoekt om lekker te eten. In het kasteeldomein kom je ook helemaal tot rust: een boek lezen op een bank in het park, hand in hand flaneren langs de vijver of even de tijd nemen om stil te staan bij de geschiedenis van WOI in de ‘Poppy gardens’, thematische tuinen die gewijd zijn aan de verscheidene naties die meestreden in de Slag bij Passendale.

Extra info:
Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 90 minuten, Je bezoekt meer dan 600 m² expositieruimte!
Reservatie voor groepen vanaf 15 personen vereist.
Laatste toegang om 16u30!
Gesloten van 16 november 2020 tot 1 februari 2021.

Thema: 
Wereldoorlog
Label: 
Voordeelpas-formule Westhoek
Q-label

Contact

Adres: 
Memorial Museum Passchendaele 1917
Berten Pilstraat 5 , Bus: A
8980 Zonnebeke
Telefoon/Fax:
+32 51 77 04 41

Openingsinformatie

Open:
Permanent open

Prijsinformatie

Prijs:
Betalend
Standaard prijs: 
€10,50
Individuele prijs:
  • Studenten: € 7,00
  • Kinderen t.e.m. 6 jaar: € 0,00
Prijs voor groepen:
  • Vanaf 15 personen: € 6,50 per persoon
Extra prijsinformatie: 
Studentengroep: €4,00/persoon - 1/15 gratis Volwassenengroep: €6,50/persoon - 1/15 gratis
Betaalmogelijkheden: 
Cash
Bancontact
Mastercard
Visa

Arrangementen

Platoon Experience

Thema: 
Wereldoorlog
Periode: 
Datum op aanvraag
Meer informatie

Platoon Experience

Thema: 
Kunst & cultuur
Periode: 
Datum op aanvraag
Meer informatie

Faciliteiten

Audiogids
Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Individuele rondleiding
Parking
Shop / winkel
Toegankelijk voor mindervaliden
Toilet
cloakroom
Vestiaire
wifi
Wifi (draadloos internet)

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF