Provinciedomein IJzerboomgaard

Domein
Diksmuide

Dit unieke domein is gelegen in de schaduw van de IJzertoren en op wandelafstand van het centrum van Diksmuide. Het moet uitgroeien tot een aantrekkelijke groen- en recreatiezone, met een natuurlijke speelzone voor de jeugd.

Het domein is gelegen in een prachtig polderlandschap met een netwerk van wandel- en speelmogelijkheden. In de gebouwen is er een onthaalhoeve die het centrale knooppunt vormt binnen het domein.

De IJzerboomgaard is een nieuwe recreatieve pool, gelegen aan de kruising van de IJzer en de Frontzate, waar jong en oud kunnen genieten. Het is een rust- en onthaalpunt van waaruit je de Westhoek met de fiets kunt ontdekken.

Op het domein zijn er picknickzones, is er speelzone voor de allerjongsten (0-6 jaar), en tal van educatieve prikkels... Er werden veldjes met zelfpluktuinen en kleinfruit aangelegd. De jeugd krijgt de mogelijkheid om er naar hartenlust in de natuur te spelen, met de grote natuurlijke speelzone. Jeugdgroepen kunnen tijdens bepaalde periodes kamperen op het terrein.

Thema: 
Kindvriendelijk
Label: 
Provinciedomein

Contact

Adres: 
Provinciedomein IJzerboomgaard
Ijzerdijk 41
8600 Diksmuide
Telefoon/Fax:
+32 50 40 32 56

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis

Faciliteiten

Drinkgelegenheid
Parking
Resto / cafetaria
Toilet

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF