Volkssterrenwacht AstroLAB IRIS

Avontuur
Zillebeke

AstroLAB IRIS is één van de zes Vlaamse volkssterrenwachten en is gelegen in het Provinciaal Domein De Palingbeek in Zillebeke. Elke woensdag- en zondagnamiddag zijn we gratis geopend voor het brede publiek. Je kan dan komen rondneuzen in onze sterrenwacht en er vanalles bijleren over de sterren, het ISS, de immense grootte van het heelal, onze zon, … Je kan er zien hoe we spiegels slijpen voor telescopen en, als het mooi weer is, kan je de zon waarnemen door één van onze grote lenzentelescopen in de koepel of door onze zelfgebouwde spiegeltelescoop van 68 cm, de grootste semiprofessionele spiegeltelescoop van de Benelux.

Je kan er ook een speciale bril op je neus zetten om een wonderlijke reis te maken door het heelal in 3D, of het planetenpad volgen om eens te aan den lijve te ondervinden hoe groot het zonnestelsel wel is en hoe ver die planeten nu eigenlijk allemaal van de zon verwijderd zijn…

Een rondleiding met gids duurt doorgaans twee uur en is mogelijk na reservatie via info@astrolab.be. De kostprijs voor een rondleiding is € 3 per kleuter, € 4 per kind en € 5 per volwassene. De groep moet minimaal uit 8 personen bestaan en een rondleiding kost minimum € 60.

Contact

Adres: 
Volkssterrenwacht AstroLAB IRIS
Verbrandemolenstraat 5
8902 Zillebeke
Telefoon/Fax:
+32 57 21 87 87

Prijsinformatie

Prijs:
Gratis
Extra prijsinformatie: 
Enkel betalend bij groepsbezoeken (na reservatie) en sommige activiteiten.

Faciliteiten

Educatieve programma's
Groepsrondleiding
Parking
Toilet

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF