Volksverhalenroute Langemark

Fietsen
Langemark-Poelkapelle
Volksverhalenroute

De volksverhalenroute volgt het rustige traject op het fietsnetwerk en passeert door Bikschote, Langemark, Madonna, Poelkapelle en Sint-Juliaan. De fietsroute bestaat uit twee lussen die samen ongeveer 37 km bedragen. Langs het parcours kom je 16 prachtig geïllustreerde 'verhaalpalen' tegen.  Met een simpele druk op de knop krijg je “la petite histoire” te horen, vertolkt door ervaren vertellers.  Er zijn vier versies. Eén in het sappig plaatselijk dialect, één in ‘Algemeen Nederlands’, en dan nog een Frans- en Engelstalige versie. Want ben je op stap met Franstalige of Engelstalige vrienden, dan kun je via QR –code de verhalen beluisteren in de taal die je wenst.

De verhalen behandelen steeds gebeurtenissen en/of figuren die ooit gebeurd of bestaan hebben. Zo kom je te weten wie Albert Carrein was en welke dramatische gebeurtenis er zich afspeelde aan de Steenakkermolen, wat voor bijzonders er te zien was op de jaarmarkt van Langemark en waar je op het eind van je rit een stortbad kan nemen. Ollemaole echt woar gebeurd…..

In de volksverhalen is er geen aandacht voor de grote geschiedenisverhalen uit de gemeente. De volksverhalenroute behandelt dus de Eerste Wereldoorlog niet, maar vooral ‘la petite histoire’ komt aanbod.  Telkens gaat het verhaal over een gekend persoon of een gebeurtenis die voor de gemeente in de tijd van het gebeuren onderwerp van gesprek was.

Praktisch

  • Routekaart: € 2
  • De kaart is te verkrijgen bij diverse horecazaken en locaties in Langemark-Poelkapelle.

Meer info op www.volksverhalenroute.be

Route informatie

Afstand: 
37,00km
Reliëf: 
Vlak
Vorm: 
Lusvormig Eenrichting
Type route: 
Knooppuntroute

Routedetails

Startpunt: 
Gemeentehuis, Kasteelstraat 1, 8920 Langemark-Poelkapelle
Bewegwijzering: 
De route is gelegen langs het fietsnetwerk Westhoek.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF