The Western Front Way

Wandelen
Ieper
The Western Front Way - wandelroute

Vanaf vrijdag 18 september 2020 om 16u, wordt het département du Nord code rood voor Belgen. Dit betekent dat we niet meer mogen reizen naar dit departement en dat niet-essentiële verplaatsingen verboden zijn. Gezien deze wandelroute grensoverschrijdend is, kan je vanaf 18 september het stuk aan Franse zijde niet meer wandelen. 

'The Western Front Way' (1000 km wandelroute) volgt de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog van Nieuwpoort aan de Belgische kust tot een Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens. De eerste 70 km van de route loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort, Diksmuide en Ieper. Deze nieuwe wandelroute is een statement voor vrede en samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk en België. De inspiratie voor 'The Western Front Way' komt van een brief van een jonge Britse soldaat naar huis, die zijn hoop op vrede na de oorlog als volgt omschreef: 'When peace comes, our government might combine with the French government to make one long avenue between the lines from Voges to the sea....'. 2nd LT Alexander Gillespie stierf enkele dagen later tijdens de Slag bij Loos.

Het eerste deel van de route, van Nieuwpoort tot aan Albert in De Somme, kan gratis worden gedownload op www.thewesternfrontway.com. De bewegwijzering werd reeds geplaatst op Vlaamse bodem (70 km). Op diverse locaties komen er ook borden met extra uitleg.

Route informatie

Afstand: 
1000,00km
Type route: 
Landschapswandelroute

Routedetails

Startpunt: 
De route kan je starten vanuit Ieper, Diksmuide en Nieuwpoort.
Bewegwijzering: 
De route is bewegwijzerd met rechthoekige bordjes.

Op de kaart

Doen

Fietsen

Wandelen

Varen

Paardrijden

Toeren

Andere

Eten en drinken

Slapen

Praktische info

Kies een categorie aan de linkerkant om de kaart te gebruiken.
Terug omhoog Terug omhoog

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF