Nieuw fietsnetwerk Frans-Vlaanderen

FietsenVallée de la Lys & Monts de Flandre 

Het fietsnetwerk Westhoek loopt binnenkort door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Dit voorjaar opent in Noord-Frankrijk het allereerste Franse fietsnetwerk via knooppunten. Rond Pasen wordt het netwerk ‘Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels’ officieel geopend. Dit netwerk sluit naadloos aan op de Belgische netwerken. Tussen de Leie en de Frans-Vlaamse heuvels vind je dan maar liefst 830 km aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! De windmolens en heuvels van Frans-Vlaanderen, de herdenkingsplekken van de Artois en de natuurlijke oevers van de Leie maken van je fietstocht een authentieke beleving. Het netwerk is over de grens bewegwijzerd met dezelfde bordjes en ook de Franse kaart ziet er net als die van de Westhoek uit. 

De toeristen die verblijven in Poperinge en Heuvelland zullen dus probleemloos kunnen fietsen over de ‘schreve’ (de grens). In mei is er een groot publieksevenement voorzien. De kaarten zullen aangekocht kunnen worden bij de diensten van toerisme in Frankrijk en in de Westhoek. De lay-out van deze kaarten is gelijklopend met de huidige lay-out van het fietsnetwerk West-Vlaanderen. Vanaf de paasvakantie is de kaart te verkrijgen bij de diensten voor toerisme van de Westhoek.

De Fransen heten ons welkom in het hart van Frans-Vlaanderen rijk aan verschillende landschappen zoals Mont de Flandre, de vlaktes van Houtland en de Leie en het natuurgebied van Audomarois. De authenticiteit, de festivals, en het patrimonium kan al fietsend ontdekt worden. Voor wie even een smakelijke pauze wilt inlassen, kan men steeds terecht in de warme en traditionele estaminets.

Dankzij het knooppuntensysteem stippel je makkelijk je eigen route uit en… je kunt die zelfs onderweg veranderen! Geniet in alle vrijheid op de fiets van een heerlijk stukje Noord-Frankrijk.

Klaar voor een ritje op het nieuwe fietsnetwerk?

  1. Koop de netwerkkaart ‘Leievallei & Frans-Vlaamse heuvels’ bij de plaatselijke toeristische diensten of via onze webshop. (vanaf begin april)
  2. Stippel je eigen route uit (startpunt, aantal kilometers…) en noteer de door jou gekozen knooppuntnummers.
  3. Stap op je fiets en volg de nummers op de groen-witte borden.

Meer inspiratie over onze buren in Frans-Vlaanderen...