Doen

Op vakantie met familie en/of vrienden

Het is niet altijd gemakkelijk om de ideale vakantie met familie en/of vrienden te plannen. Zijn er voldoende activiteiten voor de kinderen? Is er voldoende aanbod per leeftijd? Wat zijn de logeermogelijkheden? Kan je activiteiten in groep doen? 

De Westhoek heeft een mooi aanbod om jouw familie- en vriendenvakantie zo leuk mogelijk te maken en biedt voor elk wat wils. Zo kunnen jullie ten volle genieten van het samenzijn. 

 

Op restaurant met kinderen?

KD-Kindermenu's. Geproefd én goedgekeurd!

In de Westhoek kan je bij diverse restaurants terecht voor een Westhoek KD menu. Lokale producten vormen de basis van deze gerechten. Kinderen die het menu kiezen krijgen ook een leuk gadget mee naar huis. 

Waar kan je terecht voor een Westhoek KD menu?

Nog meer familievriendelijke restaurants

Familievakantie in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - gezin - opa en oma - kleinkinderen - op restaurant met kinderen - families - gezellig samenzijn
Familievakantie in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - gezin - opa en oma - kleinkinderen - op restaurant met kinderen - families - gezellig samenzijn
Activiteiten met kinderen

De Westhoek is verrassend met kinderen: speuren in bossen, een avonturenparcours over het water, zorgeloos fietsen, varen op de IJzer,... Hieronder alvast enkele tips ter inspiratie!

Ontdek de Westhoekstreekmusea

Nog meer dierenplezier

Nog meer waterpret

Vakantiehuizen voor families en groepen

Tijd voor WE-time! Genieten en gezellig samen zijn 

Als je samen met een paar familiegeneraties of een vriendengroep er op uit wil, zit je goed in de Westhoek. Nergens anders zijn er zo veel grote vakantiewoningen te vinden. Ter plaatse geniet je van alle comfort en zijn er tal van faciliteiten om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Heel wat vakantiewoningen en B&B's focussen op familievriendelijkheid en hebben dan ook diverse workshops gevolgd, om het verblijf met jullie kinderen zo leuk mogelijk te maken. 

Familievriendelijk logies

Vakantiewoningen XL 

Familievakantie in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - gezin - opa en oma - kleinkinderen
Familievakantie in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - gezin - opa en oma - kleinkinderen
Fietsen & wandelen

Met een lengte van 20-25 km zijn de 8 familievriendelijke fietsroutes ideaal voor korte kinderbenen. Ze lopen langs water en bossen, door stadjes en dorpen, naar bergen of strand.  Onderweg zijn er ravotplekken op kindermaat. 

In heel wat steden/gemeenten kan je een boeiende K(a)D(ee)-wandeling maken. Haal een rugzakje (€ 5) met instructriemateriaal en een opdrachtenboekje bij de toeristische dienst en ga op zoek naar een schat of raadsel. Plezier voor de hele groep/familie!

Ontdek de 8 familievriendelijke fietsroutes

Ontdek de 7 Westhoek KD tochten

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF