Doen

Leuke activiteiten tijdens een weekendje weg

De Westhoek heeft een mooi aanbod om jouw familie- en/of vriendenvakantie zo leuk mogelijk te maken en biedt voor elk wat wils. Zo kunnen jullie ten volle genieten van het samenzijn. Hieronder alvast enkele tips!

Ook nergens in Vlaanderen zijn er zo veel extra grote vakantiewoningen waar je ten volle kan genieten van een weekendje weg of een vakantie dichtbij. 

 

Culinaire boottocht

Verken op een luxe familiesloep het weidse broekenlandschap van op de IJzer. Je ziet eindeloos ver, vaart in alle rust en stilte en wordt hooguit gestoord door een vogel die van zich laat horen. Je kan hiervoor een bootje huren bij restaurant De Hooipiete in Fintele (Lo-Reninge). Bijna iedereen kan het roer nemen want je hebt geen vaarbewijs nodig. Zelfs Philip Geubels vond het super om de IJzer te verkennen met deze bootjes tijdens zijn TV-Programma. Neem zelf je picknick mee of laat je verwennen in een luxe arrangement met heerlijke hapjes aan boord.

Meer info over De Hooipiete

Nog meer waterplezier in de Westhoek

Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - bootje varen
Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - potten bakken

Workshop pottenbakken

Drinken uit een tas, een eitje pellen en in een eierdopje gieten, een bloemetje planten in een mooie kruik. Het zijn allemaal dingen dat je niet kan zonder het handwerk van een pottenbakker. In Stefans Pottery in Roesbrugge-Haringe krijg je de kans om te leren hoe je van klei een pot(je) maakt. Ideaal voor een namiddagje ‘craftwork’-plezier! Alleen of met vrienden, met collega’s of familie, het is een onvergetelijke ervaring. Voor slechts € 19 biedt Stefan een korte try-out aan waarbinnen je een introductie op het pottenbakken krijgt. Je creatie krijg je mee naar huis!

Meer info over Stefans Pottery

Nog meer potten bakken in de Westhoek

Workshop kaas maken - say chees - kazen uit de Westhoek

Workshop kaas maken

Je ooit al eens afgevraagd hoe kaas wordt gemaakt? Zelf ooit al eens kaas willen maken? Tijdens een leuke interactieve workshop in de Oude Kaasmakerij in Passendale leert een kaasmeester je alle geheimen van de ambacht. Wist je trouwens dat er meer dan 300 Belgische kazen bestaan? In deze workshop maak je je eigen kaas, kun je kaas proeven en als kers op de taart, krijg je je eigen ‘kaasmakers’-diploma. Een totaalbeleving voor jong en oud!

Praktische info de Oude Kaasmakerij

Nog meer 'kaasbeleving' in de Westhoek

Tour de crème - workshop ijs maken - westhoek

Workshop (bier en) ijs maken 

Hou je van ijs en zoet? Ben je een beetje creatief? Dan is een workshop ijs maken bij l’Heritage in Poperinge of Reninge een unieke belevenis. Je leert er hoe echt artisanaal ijs wordt gemaakt, welke ijssmaak past bij welk bier en hoe bierijs smaakt. In de workshop ‘Ijs, bier en bierijs’ geeft l’Héritage in Poperinge en Reninge een antwoord op al deze vragen. Proef en combineer tot je de ‘match made in heaven’ vindt.

Praktische info over l'Heritage

Nog meer 'ijsbeleving' in de Westhoek

Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - escape games

Escape rooms

Escape Rooms zijn tegenwoordig hot! In ‘Guesthouse Escape Game’ in Poperinge en ‘Escape Game The Longest Hour’ in Ieper, krijg je een simpele, maar toch moeilijke opdracht: puzzel jezelf een weg naar buiten binnen het uur. Escape rooms zijn dé nieuwe sociale activiteit voor vrienden en familie van alle leeftijden. In ‘Virus Escape Game’ in Ieper ga je nog een stapje verder en vecht je niet alleen tegen de tijd, maar ook tegen wetenschappers of criminelen om een virus in bedwang of net los te laten over de stad Ieper. Spanning gegarandeerd!

Guesthouse Escape Game

Escape Game The Longest Hour  Virus Escape Game

Rit met Rondje Westhoek
of Retrofun

Wil je genieten van de Westhoek vanuit een authentiek Volkswagen of Renault busje met chauffeur? Met daaraan gekoppeld onderweg al het lekkers en moois wat de Westhoek te bieden heeft? Dan moet je beslist een rondritje met Rondje Westhoek of Retrofun plannen. Er wordt voor jou een programma op maat gemaakt, volgens jouw wensen en interesses. Dit kan zijn in het teken van bier, hop en brouwerijen of zelfs in het teken van de Grote Oorlog. Ook volksspelen, musea, bezienswaardigheden en andere attracties behoren tot het aanbod. Dit voor zowel groot als klein. Met Rondje Westhoek of Retrofun trek je onbezorgd doorheen de streek.

Meer info over toertochten met een busje

Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - toertochten met busje
bierdegusatie - Westhoekbieren - brouwerijen - Tournee Locale - hop

Bierdegustatie met Kristel

Het eeuwenoude hoppelandschap verraadt het al, in de Westhoek vind je 's werelds beste brouwerijen en dus ook 's werelds beste bieren. Maar hoe staat het met je kennis over (Westhoek)bier? Tegenwoordig staat zytholoog Kristel paraat om je de knepen van het vak te leren. Tijdens een leuke avond of namiddag geeft Kristel je allerlei leuke tips om het lekkere gerstenat te degusteren. Ze heeft een voorliefde voor de bieren uit de Westhoek en is ook ambassadrice van ‘Sofie’s World’ (Sofie Vanraefelghem). Je kan een leuke avond bij haar boeken in je vakantiewoning. Je scoort hiermee gegarandeerd bij je vrienden en familie en je hoeft niet meer naar huis te rijden!

Zytholoog Kristel - Spinstraat 20 - Poperinge - kristellogie.kl@gmail.com - T. +32 494 11 60 87

brouwerijbezoek - westhoekbieren - hop

Brouwerijbezoek

In de Westhoek vind je het beste bier ter wereld en de regionale brouwerijen zijn beslist niet aan hun proefstuk toe! Ze serveren een en al kwaliteit en zitten aan de bron als het op hop aan komt. Er zijn brouwerijen van allerlei slag en soorten, kleinschalig en ambachtelijk, of iets groter. Maar één iets kunnen ze allemaal even goed en dat is kwaliteitsvol degustatiebier brouwen.

Ontdek het aanbod rond hop en bier in de regio. Bezoek een brouwerij of een hopboerderij. Verken de hoppevelden met de fiets via de Tournée locale bierfietsroute en vergeet onderweg vooral niet halt te houden om het gerstenat uit de streek te proeven.

Meer info

Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - kookworkshop

kookworshop

We zijn allemaal Bourgondiërs en we gaan graag uit eten. Maar de zelfgemaakte keuken waar vaak een verhaal aan vast hangt, is minstens even verleidelijk. En als het dan nog mag onder begeleiding in leuk gezelschap met vrienden, familie of collega’s, dat is het helemaal geslaagd! Kwizien Katrien organiseert allerlei thema-kookworkshops op afspraak, voor kleine gezelschappen van 6 à 10 personen. Dit kan op locatie maar ook bij je thuis of in een van de vele vakantiehuizen in de streek. Centraal staat de eerlijke, pure keuken met mediterrane en gezonde gerechten. Vaak wordt er gewerkt met seizoensgroenten en streekproducten. Een aangename en bovendien lekkere activiteit voor (kleinere) gezelschappen!

Kwizien Katrien - Canadaweg 14 - Poperinge - kwizienkatrien.be

Toeren met een golfkar

Bij Golfkar Westhoek kun je elektrische golfkarretjes huren waar je met 4 personen in kan plaatsnemen. Geniet onderweg van de rust en de stilte want deze golfkarretjes maken weinig lawaai. Het is een plezier om op deze manier door Heuvelland en omstreken te cruisen. De golfkarretjes kunnen tussen de 30 en 40 kilometer rijden, maar geen paniek want ieder golfkarretje is uitgerust met een oplaadkabel. Laad dus je golfkarretje op terwijl je geniet van een streekhapje of een streekwijntje onderweg.

Meer info over Golfkar Westhoek

Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - golfkar westhoek
Weekendje weg met vrienden - familieweekend - vakantiewoningen - uitstapjes - genieten - Westhoek - gezellig samen zijn - wijnbeleving - Vintage Heuvelland

Wijndegustatie 

In de Westhoek liggen enkele van de meest noordelijke wijndomeinen van Europa. Gelegen in het uiterste zuiden van West-Vlaanderen, flirtend met de Franse grens, vind je diverse wijndomeinen. In Dranouter ligt Wijndomein Monteberg en in Westouter Wijndomein Entre-Deux-Monts. Wat verderop heb je nog het nieuwere Wervikse Domein Ravenstein. Elk van deze wijndomeinen zijn te bezoeken en produceren frisse, elegante en aromatische wijnen waarvan er jaarlijks één of meerdere in de prijzen vallen.

Monteberg   Entre-Deux-Monts   Ravenstein

Nog meer wijnbeleving in de Westhoek

The Quest of Corona's Box

Zijn jullie de uitverkorenen om het mysterie te ontrafelen en als redders des vaderslands bejubeld te worden? Neem de uitdaging aan en trek er samen een volledige dag op uit in en rond Poperinge met 1 gezamenlijke missie: het sluiten van de doos van Corona!

Jullie verplaatsen zich met de fiets tijdens een tocht van 40 km rondom Poperinge. 

 

Meer info

Corona Box - uniquest - dagje uit met vrienden - uitstap - familie - opdracht
Farm Fun - Poperinge - Westhoek - avontuur - groepsactiviteit - familie - beleving - farm

Farm Fun

Wil je samen met familie of vrienden een knotsgekke tijd beleven?  Dan moet je bij FarmFun in Poperinge zijn! De koe-le en superplezante activiteiten in de gezonde buitenlucht brengen mensen positief van hun melk. De Farm Games geven jouw garantie voor een belevenisvolle activiteit vol toffe doe- en denk-opdrachten die jullie hilarische momenten en tonnen fun bezorgen. Op het programma staan een hele reeks gevarieerde challenges op en rond ons melkveebedrijf. 

Het team – en de koeien – kijken er naar uit om jullie te  verwelkomen!

 

Meer info

Cruisen met een 2CV

Zin om even te onthaasten en op adem te komen? Tijd te nemen voor de dingen die er wel toe doen! Hoe kun je beter wat gas terug nemen dan door met een nostalgische 2CV door de Westhoek te cruisen. Te genieten van de kleine dingen (prachtige landschappen en natuur, de gezonde boerenlucht met de geur van vers gemaaid gras,...) en te genieten van de grootste dingen: de rijke geschiedenis, tal van historische trekpleisters, musea, restanten van de Eerste Wereldoorlog die we nooit mogen vergeten!

 

Meer info

vakantie in eigen land - zomer in eigen land - fietsen en wandelen in eigen land - logeren in eigen land - hotel - weekendje weg - genieten - lekker eten - café - bier - wijn

Vakantiewoningen voor groepen en families

Nergens anders in Vlaanderen vind je er zo veel extra grote vakantiewoningen. Ideaal voor een vakantie of weekendje weg met vrienden en/of familie.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF