Doen
Eten & drinken
Slapen

Het Heuvelland & Frans-Vlaanderen

Ontdek de 'bergen' van de Westhoek

De rollende heuvels die het landschap zijn unieke karakter geven en zich gretig laten beklimmen, leveren ook uitstekende wijnen. Het mooie resultaat is een landschap dat je eerder in zuidelijker kontreien verwacht. Proef al dat lekkers op een van de wijndomeinen of in de authentieke bruine kroegen. In deze grensstreek beland je ook makkelijk over 'De Schreve'. De heuvels en Vlaams uitziende dorpjes lopen gewoon door.

 

DOEN:

't Hellegat Westouter

't Hellegat, Westouter

Vanop het terras geniet je van een adembenemend zicht op Noord-Frankrijk. Je wordt er verwend met eenvoudige lekkernijen, smaakvol en authentiek alsof ze uit grootmoeders keuken komen.

 

Meer info

De Rentakker, Heuvelland

De Rentakker, Westouter

Paling vind je vermoedelijk op elke kaart, maar hier krijgt hij toch een ereplaats. Alles wordt hier met veel ouderwetse liefde bereid.

 

Meer info

Restaurant De Bralle - Dranouter - Q-label

De Bralle, Dranouter

In de authentieke setting van een oude smederij geniet je van seizoens- en streekgerechten. In de zomer kan je koeienspotten vanop het zonovergoten terras.

 

Meer info

Den Heksestoel

Den Heksestoel, Loker

Hier geniet je van een streekbiertje met aangepaste hapjes of een streekgerecht dat met liefde wordt bereid. Op mooie dagen geniet je van verkoeling op het groene terras, waar de kleinsten zich kunnen uitleven op de speeltuigen.

 

Meer info

In de Zon - Heuvelland - De Klijte

In de Zon, De Klijte

Hier ben je altijd welgekomen en word je bedient met vakkennis en stielvreugde. Je geniet er van dagverse gerechten, met liefde geserveerd.

 

Meer info

Nog meer lekkere adresjes in en rond Heuvelland

 

Mesen - het kleinste stadje van Vlaanderen

Verdoken tussen de West-Vlaamse heuvels en pal op de taalgrens bewijst Mesen dat je niet perse met grote getallen moet goochelen om indruk te maken. HIer, in het meest zuidelijke stukje van de Westhoek, vind je immers nog authentieke rustplekken in het groen, intacte veldwegels en een glooiend landschap met daarbij nog enkele sites die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Zeker een bezoekje waard!

Toeristisch Infopunt MesenIers Vredespark MesenSint Niklaaskerk Mesen

 • Toeristische infopunt (TIP)
  De ideale locatie om je bezoek aan Mesen te starten. Naast algemene informatie, vind je hier ook het volledige verhaal over Mesen tijdens de Eerste Wereldoorlog.
  Markt 1, Mesen
  Dagelijks open van 8u30 tot 17u30 (behalve kerstdag en nieuwjaar)
 • Iers Vredespark
  De ronde toren die het Iers Vredespark domineert, eert niet alleen alle gesneuvelden van Ierland, maar is ook een symbool van verzoening voor het verleden, het heden en de toekomst. Een monument dat religieuze en politieke verschillen overstijgt.
  Armentierssteenweg, Mesen
  Dagelijks vrij toegankelijk van 9u-17u.
 • Sint-Niklaaskerk
  De Sint-Niklaaskerk zie je, dankzij haar typerende koepelvormige torentop, al van ver staan. Onder het koor bewonder je en passant de 11de eeuwse romaanse crypte. De vredesbeiaard is goed voor 61 oorverdovende klokken.
  Kerkstraat, Mesen
  Dagelijks vrij toegankelijk van 9u-17u.
 • Het Nieuw-Zeeland Monument
  De Nieuw-Zeelandse troepen speelden een belangrijke rol in het oorlogsverhaal van Mesen. Het Nieuw-Zeelands Monument op de Britse begraafplaats Messines Ridge Cemetery herdenkt die Nieuw-Zeelandse soldaten die hier, aan de andere kant van de wereld, het leven lieten.
  Nieuw-Zeelanderstraat, Mesen
  Dagelijks vrij toegankelijk van 9u-17u.
 • 14-18 fietsroute 'Mijnenslag' - 43 km
  Vertrek op de markt van Mesen.

 

Nog meer wandelroutes in Heuvelland

NOG MEER FIETSROUTES IN HEUVELLAND