Doen

Ieper, vredesstad

Op stap in Ieper

Ieper is het kloppende hart van de Westhoek. De stad die het meest leed onder de oorlog en vandaag grossiert in beklijvende oorlogssites. Maar 100 jaar na datum is Ieper uiteraard veel meer dan een oorlogssouvenir. Het is de grootste stad in de Westhoek en dus de plek bij uitstek om te shoppen of een tafeltje te reserveren in een van de vele restaurants. Van eenvoudige Vlaamse kost tot IJslandse topgastronomie, je vindt het hier allemaal.

Stil Geniepen, dat kan nergens beter dan in Ieper! Trek je wandelschoenen aan of haal je fiets te voorschijn en laat je overtuigen door de Tips onderweg.

   

Niet te missen:

Nog meer attracties/bezienswaardigheden in en rond Ieper vind je hier.

 

Fietsen in en rond Ieper:

Een overzicht van alle fietsroutes in en rond Ieper vind je hier.

 

Wandelen in en rond Ieper:

Een overzicht van alle wandelroutes in en rond Ieper vind je hier.

Wandeltip:

Vestingroute in combinatie met de speurtocht 'Speuren met Siper'

Weekendje weg in Ieper

Zin om er meteen een weekendje Ieper van te maken? Via onderstaande linken ontdek je heel wat gezellige adresjes om lekker te gaan eten en te genieten van een heerlijke nachtrust!

Bereikbaarheid

Ieper is gemakkelijk te bereiken met de trein. Wie met de auto komt, kan gemakkelijk gratis parkeren nabij het station. Dit is gelegen op wandelafstand van de Grote Markt.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF