Wandelen

7x stappen langs het water

Wandelen naast rivieren, beekjes en vijvers geeft altijd dat tikkeltje extra. Je kan genieten van de ongerepte natuur, de fauna en de flora. Daarom selecteerden wij voor jou 7 leuke wandelroutes langs het water.

Blankaartwandelroute Diksmuide - 9,6 km

Met deze route verken je het natuurdomein De Blankaart. Unieke aantallen overwinterende watervogels of broedende weidevogels vergezellen je langs sloot en rietkraag.

 

Ontdek de route

Dode IJzerwandelroute Poperinge - 7,8 km

Hier wandel je letterlijk op ‘de schreve’ en word je verwend met mooie vergezichten, gecombineerd met hoge waterstanden en nooit eerder verkende trage wegen. Op bepaalde plaatsen is het pad langs de IJzer moeilijk te bewandelen door bodemerosie, daarom staan er hier en daar tijdelijk verbodsborden voor wandelaars tussen Roesbrugge en Stavele.
Ontdek de route

 

Toer van Zillebekevijver, Ieper

Zillebekevijver is 26 ha groot en ontstond in de 14de eeuw als afdamming van de Vijverbeek. Het gebied heeft als primaire functie waterproductie.

 

Toegang via Komenseweg, Ieper

 

Wandelnetwerk IJzervallei - 125 km

De IJzer en de mooie IJzerbroeken staan centraal bij dit wandelnetwerk en situeert zich langs beide oevers van de IJzer. Op bepaalde plaatsen is het pad langs de IJzer moeilijk te bewandelen door bodemerosie, daarsom staan er tijdelijk verbodsborden voor wandelaars tussen Roesbrugge en Stavele. Dit betekent niet dat de rest van het wandelnetwerk niet goed bewandelbaar is.

Ontdek het wandelnetwerk

Ieperse vestingwandelroute - 2,6 km

De Vesten is een prachtig bewaard verdedigingsgordel rond Ieper. Zowat de helft van de wandelroute loopt bovenop de Vesten.

 

Ontdek de route

GR langs de IJzer

Deze GR (Grote Routepad) verwelkomt je in Haringe en Roesbrugge en brengt je via de IJzer naar Stavele en Diksmuide. Hier maak je kennis met de weidse IJzerbroeken en het natuurgebied de Viconiakleiputten.

 

Meer info

 

Westhoekwandelroute De Panne - 10,6 km

Deze wandelroute gaat door het natuurreservaat (340 ha) en langs de kustlijn.

 

Ontdek de route

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF