Slapen

Barak de Vinck

Logeren anno 1919, in een unieke noodwoning!

De 23-jarige Daisy de Vinck weet het pionierswerk van haar vader baron Gaston de Vinck, kasteelheer op 't Hooge en burgemeester van Zillebeke, perfect te voorspellen. Het is december 1918 en Daisy is met haar vader en broer Pierre vanuit Versailles naar 't Hooge teruggekeerd om een mogelijke terugkeer voor te bereiden. Baron de Vinck vindt bijna niet meer terug waar zijn kasteel vier jaar geleden nog stond, maar zal desondanks als één van de eersten naar de Westhoek terugkeren en vol goede moed aan de werderopbouw beginnen.

Hij bouwt een betonnen noodwoning van het type 'Jouret & Speltinckx' en is als eerste inwoner van Zillebeke een pionier 'pur sang'. Door zijn aanwezigheid komen de dorpelingen terug, en herbouwen ze het Hooge en Zillebeke met volle moed. Koningin Elisabeth vind de daden en het pionierswerk van Baron de Vinck zo lovenswaardig, dat ze hem een bezoek brengt in zijn barak.

De originele noodwoning is op vandaag eigendom van Niek Benoot en Ilse Watteyne, die ook eigenaars zijn van Hooge Crater Museum. Door hun passie voor WO I en de rijke geschiedenis van het Hooge en Bellewaerde hebben ze de barak gerestaureerd en in oorspronkelijke staat hersteld. Door plannen en archiefstukken van familie de Vinck, is deze restauratie bijzonder geslaagd.

100 jaar na datum is de barak van baron de Vinck volledig gerestaureerd en klaar om jullie weer in 1919 te ontvangen: Erfgoed voelen én beleven!

  • logeer in een authentieke naoorlogse noodwoning met weidse uitzichten
  • beleef het leven van 100 jaar geleden in een waarheidsgetrouw decor
  • onthaast en kom tot rust door een digital detox

Hier ontdoe je je van alle luxe en leef je op het ritme van de natuur. Geen stromend water, geen elektriciteit, geen wifi,... Ver weg van de drukte en alle modern comfort ervaar je de essentie: je komt tot rust en maakt tijd voor elkaar. Een beleving voor jong en oud.

Speekt het jou aan om even te leven als 100 jaar geleden?  Boek dan nu vakantiewoning Barak de Vinck en wordt met maximaal 4 personen terug gekatapulteerd naar 1919.
 

BARAK DE VINCK - BELLEWAARDESTRAAT 3A - 8900 IEPER - WWW.BARAKDEVINCK.BE

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF