Doen
Slapen
Eten & drinken

Citytrieper

Bedankt voor je inschrijving. Jouw magazine met wandeltips en wandelroutes in en rond Ieper is onderweg naar je mailbox.

Zin om er een weekendje weg van te maken? Plan nu jouw verblijf bij één van de deelnemende hotels of B&B's, vermeld het Citytrieper2020 arrangement en krijg heel wat voordelen t.e.m. 15 november 2020.
Meer info

Hieronder alvast enkele leuke tips voor jouw bezoek aan Ieper:

 

Ieper, stad met vele gezichten

Een trip naar Ieper is een reis terug in de tijd. De charmante romantiek, de grootsheid van weleer en de mysterieuze uitstraling bepalen de sfeer. De gezellige binnenstad herbergt een breed scala aan indrukken. Tijd zat om hier te keuvelen en te snuisteren. Alles ligt op een boogscheut van elkaar. Op elke hoek van de straat vind je winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Twee derde van het centrum is omringd door imposante vestingen, die een prachtig wandeldecor vormen.

 

 

Wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Ieper: 
Vestingen

De vestingen van Ieper zijn de best bewaarde van ons land. Ze hebben een bewogen geschiedenis achter de rug, maar veel bouwwerken zijn min of meer bewaard gebleven of gerestaureerd. In de vestingmuren zijn er op verschillende plaatsen overwelfde ruimtes die door de geschiedenis heen voor verschillende doeleinden werden gebruikt. In het onthaalcentrum De Kazematten kan je de vestinggeschiedenis ontdekken aan de hand van een presentatie van tien eeuwen Ieperse vestingen.

Ontdek de vestingen met de vestingroute (4,5 km)

Citytrieper - weekendje weg - ieper - westhoek - genieten - gastronomie - eventjes weg - er tussen uit
Citytrieper - weekendje weg - ieper - westhoek - genieten - gastronomie - eventjes weg - er tussen uit
Brouwerij Kazematten

De kazematten werden gebouwd rond 1680 naar plannen van Vauban. Deze 3 unieke kazematten of eigenlijk souterrains maken ook deel uit van de Ieperse vestingen. Gedurende de eeuwen werden deze souterrains gebruikt als opslagplaats voor munitie en legermaterieel. Ze deden dienst als slaap- en schuilplaats voor de troepen die Ieper tijdens de vele belegeringen hebben verdedigd. Ook de Britse soldatenkrant The Wipers Times werd er gedrukt. Vandaag is op deze unieke locatie een stadsbrouwerij gevestigd, in stand gehouden door brouwerij Sint- Bernardus uit Watou. Eén van de bieren die er wordt gebrouwen, heet de ‘Wipers Times’. 

Meer info over de brouwerij

Les incontournables van de Westhoek - niet te missen - belangrijkste bezienswaardigheden - weekendje weg - tips voor trips - wat valt er te beleven
In Flanders Fields Museum

Dit museum is de poort naar de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen. Je ontdekt er het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek en je wordt er geconfronteerd met de gevolgen van den Grooten Oorlog. De tentoonstelling met pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multimediatoepassingen dompelt je onder in het leven aan het front.

Meer info

Yper Museum - familievriendelijk - - op stap met kinderen - Westhoek - Ieper
Yper Museum

Het rijke en veelzijdige verleden van Ieper ondek je hier. Op een creatieve manier, met geestige animaties en een knipoog, wandel je door elf eeuwen geschiedenis. Onderweg zie je meer dan 600 archeologische voorwerpen, kunst, bouwkundige fragmenten, prenten, handwerk en de favoriete schilderijen van de Ieperlingen.
 

Meer info

Stadswandelroute

Tijdens de Eerste Wereldoorlog krijgt Ieper het hard te verduren en al vlug worden veel historische gebouwen verbrijzeld tot vormeloze massa's puin. Maar de stad wordt heropgebouwd en vandaag sieren het, als werelderfgoed erkende, belfort en de gotische Sint-Maartenskathedraal opnieuw het stadsbeeld.

Via ‘middeleeuwse' steegjes en schaduwrijke stadsparken gidst de stadswandelroute je langs statige herenhuizen en voorbij monumentale stadspoorten en vestingen. 

Bestel jouw stadswandelroute

Citytrieper - weekendje weg - ieper - westhoek - genieten - gastronomie - eventjes weg - er tussen uit

Weekendje weg

CITYTRIEPER ARRANGEMENT - Plan jouw verblijf bij één van de deelnemende hotels of B&B's, vermeld het Citytrieper2020 arrangement en krijg heel wat voordelen tem 15 november 2020.

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF