Doen
Agenda

Dag van de Ambachten

17 november 2019

Deze dag biedt een unieke kans aan ambachtslieden om hun prestaties en creaties te presenteren aan het grote publiek. Zo maken ze het Belgische vakmanschap beter bekend. De Dag van de Ambachten is gratis.

Ook in de Westhoek zetten heel wat ambachtslieden hun deuren open voor het grote publiek:
 

Wijngoed Monteberg

Van druif tot wijn, wijnbouw op de Monteberg (zuidflank van de Kemmelberg)

Op de zuidelijke helling van de Kemmelberg is Monteberg reeds 23 jaar actief in de wijnbouw. Van deze overheerlijke druiven maken zij zowel witte, rosé, rode als mousserende wijnen.

Smijterstraat, 4 A - 8951 Dranouter (Heuvelland)
Tel. 0474 25 54 63
katrien@monteberg.be

 

Stefans Pottery

Ambachtelijke vervaardiging van Steengoed Servies

De pottenbakkerij is een open atelier waar iedereen welkom is en waar je kan zien hoe de pottenbakker van zuivere klei servies maakt, met zijn verschillende stappen in het maakproces. De pottenbakkerij is een atelier waar duurzaam gebruiksgoed wordt gemaakt op de pottenbakkersschijf. Je kan er je eigen gepersonaliseerd servies bestellen.

Lindestraat, 6 - 8972 Roesbrugge (Poperinge)
Tel. 0479 66 24 27
stefanspottery@gmail.com

 

Isabelle Sissau keramiek

Gebruikskeramiek ambachtelijk gemaakt op de pottenbakkersschijf

"Gekneed, gevormd, uniek" is de slogan voor Isabelle haar werk. Van bolletje klei dat eerst goed gekneed wordt, daarna een vorm krijgt op de pottenbakkersschijf, geglazuurd en gebakken in eigen atelier tot afgewerkt product. Uniek omdat elk stuk met de hand en geheel ambachtelijk wordt gemaakt . In het atelier wordt vooral gebruikskeramiek gemaakt.

Burgmolenstraat, 40 - 8690 Alveringem
Tel. 0473 87 01 86
isabelle.sissau@skynet.be

 

Chocolaterie Stijn

Ambachtelijk vervaardigen van pralines en chocoladeproducten

Huisgemaakte pralines met zelf ontwikkelde vullingen, chocoladefiguren en op maat gemaakte chocoladestukken. Daarnaast ook een beperkt assortiment gebak met enkele lokaal bekend gebak zoals de Poperingse Mazarinetaart.

Gasthuisstraat, 36 - 8970 Poperinge
Tel. 0479 37 42 01
chocolateriestijn@hotmail.com

 

Odiel

Fietsenmaker

Maken van fietsen op maat van de klant. Kader wordt bij specialist gelast en gelakt. De montage van de onderdelen gebeurt in het atelier. De klant kiest de componenten zelf onder vakkundige begeleiding naargelang het gebruik van de fiets.
Daarnaast worden oude fietsen gerenoveerd met kwalitatieve nieuwe componenten.

Sneppestraat, 21A - 8610 Kortemark
Tel. 0476 20 02 04
info@odiel.eu

 

Art Studio Brikat

Demonstraties juwelenontwerp - gastexposant Ramses Polfliet toont je hoe een steen gezet wordt

Bij Brikat zie je verschillende disciplines: beeldend keramiek - goudsmeden juwelenontwerp - schilderen. Laat gratis jouw oude juwelen testen op echtheid (goud diamant zilver). Ontdek hoe parels ontstaan - zie verschillende edelstenen - kijk hoe gesmeed en gezet wordt. Zie hoe kleur diepte brengt in een schilderij.

Houthulststraat , 132 A - 8840 Staden
Tel. 0479 31 01 08
info@brikat.be

 

Frederic Mahieu

Vergulden van objecten en klassieke interieurs

Vergulden is de delicate kunst van het opleggen van flinter goud op een object en zorgt voor de volledige transformatie en schittering van een object of decoratief element.

Steenakker, 5 - 8940 Wervik
Tel. 0486 15 71 44
info@furniture-artcrafts.com

 

Atelier voor kunst en restauratie Frederik Cnockaert Kerat bvba

Herstelling kunstvoorwerpen, schilderijen, steen, gips, terracotta, polyester beelden, kaders, kunst

Frederik is restaurateur van schilderijen en beelden en kunstexpert. Hij is gespecialiseerd als restaurator van oude en moderne schilderkunst. Met zijn kunstatelier Kerat restaureert hij reeds 30 jaar oude én nieuwe kunstwerken, doek, paneel en andere dragers zoals iconen, muurschilderijen, steen, gips en houten beelden. Voor particulieren, galerieën.

Hoogweg, 42 - 8940 Wervik
Tel. 0495 51 33 87
cnockaert.frederik@gmail.com

 

Meubelstoffeerderij Prinsier

Herstellen van zitmeubels aan huis en het stofferen ervan

Het herstellen van alle zitmeubels (stoel, zetel, relax, sofa) aan huis. Van het herstellen van schade aan leer of stof, openstaande naden, het vervangen van mechanische onderdelen, herstellen van breuken in het kader tot het verbeteren van het zitcomfort, opnieuw aanzetten van knopen enz.

Spinnerijstraat, 2 - 8650 Klerken (Houthulst)
Tel. 0495 70 52 94
herstellingen.zitmeubels@telenet.be

 

Heidi Pascal – modeontwerpster

Bruidsmode, suite, gala, communie, feest, dames en herenmode, danspakken, borduren

Heid haar specialiteit is bruidsmode, suite, gala, communie en feest. Elk stuk is uniek en op vraag van de klant gemaakt. Haute-couture-afwerking en goed advies zijn hier de norm!

Capucienenstraat, 61 - 8900 Ieper
Tel. 0470 37 96 86
heidipascal@hotmail.com

 

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO's en Zelfstandigen. De eerste editie van deze dag werd in 2006 georganiseerd. Sindsdien stijgt de populariteit van deze dag zowel bij de ambachtslieden als bij de bezoekers.

 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF