Gent-Wevelgem
Fietsen

De Westhoek, het decor van Gent-Wevelgem

Het peloton van Gent-Wevelgem passeert Dwars door de Vlaamse Velden van Wereldoorlog I in de Westhoek. De begraafplaatsen en oorlogsmonumenten op of in de buurt van het parcours zijn dan ook niet op een hand te tellen. Na 50 km passeert het peloton aan de IJzertoren. Op de Kemmelberg rijden ze langs Den Engel, die de Franse soldaten herdenkt, die het leven lieten in de Slag om de Kemmelberg. In Ieper rijden ze onder de Menenpoort, waarop de namen van 54.896 vermiste soldaten gegraveerd staan en waaronder elke avond om 20u de Last Post wordt geblazen. Iets verder van het parcours vind je Tyne Cot in Zonnebeke, de Duitse militaire begraafplaats in Langemark of het Canadese monument van The Brooding Soldier.

Naast het decor van Gent-Wevelgem heeft de Westhoek nog heel wat andere troeven voor de sportieve en recreatieve fietser. Onderweg ontdek je heel wat charmante dorpjes, histories en verhalen.

FIETStival

Fietsnetwerk Westhoek

Het vernieuwde fietsnetwerk werd uitgebreid met veiliger paden, nieuwe fietsbruggen- en tunnels, toegankelijke natuurgebieden, nieuwe bezienswaardigheden , extra rustpunten, duidelijkere knooppuntenborden,...

 

Meer info

Fietsroutes 14-18

Fietsroutes 14-18

Deze lusvormige fietsroutes verbinden talloze monumenten, begraafplaatsen en musea die aan de verschrikkelijke oorlogstijd herinneren. De routes zijn bewegwijzerd met zeshoekige bordjes.


Meer info

Belevingsvolle bierfietsroutes

Bierfietsroutes Westhoek

Deze routes brengen je naar een hele reeks adressen zoals brouwerijen, volkscafés, hopvelden,...die je het verhaal van de Westhoek leren kennen.

 

Meer info

Vintage Heuvelland fietsroute

Deze fietsroute brengt je langs een 10-tal wijndomeinen in Heuvelland. Onderweg passeer je infoborden in de vorm van een wijnfles met extra informatie.

 

Meer info

Hellingenroute Heuvelland

Hellingenroute Heuvelland

Overwin 40 hellingen en trap in totaal 116 km door een hoogteverschil van 1.498 meter.

 

Meer info

Wil je er meteen een weekendje weg van maken? Boek dan rechtstreeks je verblijf bij één van de logiesuitbaters in de Westhoek!

BEKIJK HIER DE BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN