Familievriendelijke tips voor de herst - op stap met kinderen - herfstvakantie - Westhoek
Wandelen
Doen

Familievriendelijke tips voor deze herfst

Niet enkel volwassenen vinden de Grote Goesting in de Westhoek, ook koene riddertjes en lieflijke jonkvrouwen krijgen een koninklijke ontvangst in deze familievriendelijke regio. Op tocht door de Westhoek ontdek je heel wat authentieke attracties die uren speelplezier aanbieden. Onze Westhoek KD's Jaek en Nink helpen je graag op weg!

Vakantieboek Westhoek KD's - op stap met kinderen in de WesthoekVAKANTIEBOEK WESTHOEK KD's

Dit boek is het middel bij uitstek voor kinderen om de Westhoek op een speelse manier te leren kennen. Het bevat leuke spelletjes voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Zin om vooraf jullie uitstap met de hele familie te plannen? Vraag dan nu het vakantieboek en de overzichtskaart aan via info@toerismewesthoek.be.

 

Westhoek KD tochten - op stap met kinderen - weekendje weg met kinderen - Westhoek

Spelend met de Westhoek KD tochten

Deze tochten nemen jullie mee op ontdekking door een stad of dorp. Onderweg staan jullie heel wat leuke opdrachten te wachten. De wandelbrochure en bijhorende attributen zijn te verkrijgen (€ 5) bij de betreffende dienst voor toerisme.

 

Ontdek de 6 Westhoek KD tochten

Speuren door het bos - op uitstap met de kinderen - Westhoek - natuur

Speuren door het bos

Verrassende mysteries, plezante doe-opdrachten en leuke weetjes! Zo kan je de kinderspeurtochten in de bossen van de Westhoek wel omschrijven. Ideaal om er tijdens de herfsperiode op uit te trekken en de vele mooie bossen van de streek te ontdekken!

Ontdek de 14 speurtochten

Yper Museum - Ieper - Westhoek - Beleef de geschiedenis van Ieper en de Westhoek

Yper Museum, Ieper

De Lakenhalle in Ieper heeft er sinds 1 juli een prestigieus museum bij. In het Yper Museum wordt de rijke geschiedenis van de stad belicht, van de oudheid tot nu. Er is een apart interactief parcours voor kinderen en met de Kattenjacht kan je al spelend de geschiedenis van Ieper ontdekken.

 

Ontdek het Yper Museum

Beauvoorde

Beauvoordse Vlaamse kermis

Herfstvakantie in Kasteel Beauvoorde

27 oktober t.e.m. 4 november 2018
Volksspelen zijn van alle tijden, maar doen ons vooral denken aan de tijd dat paard en kar door het dorp reed en bolhoeden helemaal 'in' waren. Breng de hele familie en vrienden mee en daag elkaar uit bij een partijtje tafelkegel, muntwerpen, trou madam, hoefijzerwerpen, sjoelbakken....

Meer info

Najaarsactiviteiten met kinderen - op stap met kinderen - weekendje weg met kinderen - Westhoek

KD's up toer - familievriendelijke evenementen

Onze Westhoek KD's Jaek en Nink trekken er graag eens op uit. Ze nemen je mee door de Westhoek naar de leukste evenementen. Ontdek via onderstaande link heel wat familievriendelijke evenementen voor dit najaar.

 

Westhoek KD's up toer

Sport- en recreatiebad De Kouter in Poperinge

Recreatiebad De Kouter, Poperinge

Geniet van een dagje uit met de hele familie in het sport- en recreatiebad De Kouter. Tijdens de Pool 2 Play-namiddagen leven kinderen zicht uit op de giant octopus, water loopmat, reuzebanden, matten of spelen ze een spelletje waterbasket.

Meer info

Nog meer zwemplezier in de Westhoek

Familievriendelijke restaurants in de Westhoek - op stap met kinderen - kindergerechten

Smullen op maat van KD's

Aan tafel blijven zitten tot papa en mama eindelijk klaar zijn met eten? Niet in de Westhoek! Bij diverse restaurants is er zowel binnen als buiten een grote speelhoek. Heel wat restaurants beschikken ook over een eigen kindermenu op gerechten op maat van jouw KD's.

Familievriendelijke restaurants in de Westhoek

Ontdek nog meer restaurants in de Westhoek

Zin om er enkele daagjes tussen uit te gaan met de hele familie? Heel wat vakantiewoningen en B&B's in de Westhoek focussen op familievriendelijkheid en hebben dan ook diverse workshops gevolgd, om jullie verblijf met de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

Klik hier voor een overzicht van deze logiesuitbatingen

Families in de Westhoek

Dankzij het unieke aanbod aan fiets- en wandelroutes, leuke bezoekplekjes en toffe logies op maat van je KD’s beleef je een topvakantie in de Westhoek. Wij hebben heel wat leuke tips en activiteiten gebundeld in een handige inspiratiegids. Klik op onderstaande link indien je deze online wenst te ontvangen.