Wandelen
Doen

Familievriendelijke tips voor deze herfst

Meer dan ooit hebben we nood aan ontspanning . Trek er dus zeker op uit in de herfstvakantie met je gezin. Hieronder alvast enkele leuke buitenactiviteiten waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Hou het veilig in deze coronatijd. Respecteer dan ook de maatregelen in het kader van de COVID-19 crisis.

Speuren door het bos - op uitstap met de kinderen - Westhoek - natuur
 
Speuren door het bos

De nieuwste en vijftiende speurtocht uit de reeks ‘Speuren in het bos’ trekt deze keer de Gasthuisbossen in Ieper en Zonnebeke in voor een avontuurlijke tocht van vijf kilometer.  Ideaal voor gezinnen om op een originele manier en op eigen tempo het bos te ontdekken.

 

Ontdek alle 15 speurtochten in de Westhoekbossen

Provinciedomeinen in de Westhoek - natuur - op stap met kinderen - genieten - wandelen
 
Ravotten in de provinciedomeinen en de natuur

De Westhoek is één grote openlucht speeltuin, waar kinderen kunnen ravotten en waar ze zich kunnen uitleven op en langs het water. In de provinciedomeinen is een dagje genieten zeker en vast een aanrader. Zo kan je er rondwandelen in de prachtige natuur terwijl de kleinsten zich uitleven op het speelplein. In het nieuwe avonturenpad is het plezier voor jong en oud!

 

Ontdek de provinciedomeinen en natuurparken

vakantie in eigen land - nazomer in eigen land - fietsen en wandelen in eigen land - logeren in eigen land - hotel - weekendje weg - genieten - lekker eten - café - bier - wijn  - herfstwandelingen
 
Leuke boswandeling

Als de bladeren van de bomen transformeren in de roodgele pracht, dan kriebelt het om een boswandeling te maken en de frisse najaarsgeur van paddenstoelen op te snuiven. Wij geven je graag enkele tips om de bossen in de Westhoek te gaan verkennen.

 

Ontdek de boswandelingen

Westhoek KD tochten - op stap met kinderen - weekendje weg met kinderen - Westhoek
 
Spelend met de Westhoek KD tochten

Deze tochten nemen jullie mee op ontdekking door een stad of dorp. Onderweg staan jullie heel wat leuke opdrachten te wachten. De wandelbrochure en bijhorende attributen zijn te verkrijgen (€ 5) bij de betreffende dienst voor toerisme.

 

Ontdek de 7 Westhoek KD tochten

Familievakantie in de Westhoek - op stap met kinderen - Westhoek KD's - gezin - opa en oma - kleinkinderen - familievriendelijke fietsroutes
 
Fietsen op kindermaat

Speciaal voor gezinnen met kinderen werden er 8 kindvriendelijke fietsroutes gelanceerd. De routes liggen verspreid over de hele Westhoek en zijn op kindermaat gemaakt. De Westhoek KD figuurtjes 'Jaek en Nink' wijzen de kinderen de weg via zeshoekige bordjes. De routes zijn tussen de 17 en de 30 km.

 

Ontdek de fietsroutes

Avonturenpad Zonnebeke - op stap met kinderen - familievriendelijk - kids - gezin - Westhoek
Avonturenpad Zonnebeke

Het Avonturenpad is 1,9 km lang en laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke op een leuke manier ontdekken. Nieuwe spelelementen zijn toegevoegd om ware spelzones te creëren in het groen. Stapstammen, wandelbrugjes en touwstructuren brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform ofwel nest van waaruit je een overzicht hebt over de omgeving. Recreatieve graszones, water in de vorm van vijvers en kreken, loof- en naaldbossen en landbouwgronden dragen met hun rijke fauna en flora bij aan de natuurbeleving.

Locatie: Berten Pilstraat 5A, Zonnebeke

Zin om zelf een leuke wandeling uit te stippelen? Maak gebruik van de 5 wandelnetwerken om een leuk ommetje te maken.
Ook de 26 lusvormige wandelroutes laten je op een leuke manier de regio verkennen. 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF