Wandelen
Doen

Familievriendelijke tips voor deze herfst

Niet enkel volwassenen vinden de Grote Goesting in de Westhoek, ook koene riddertjes en lieflijke jonkvrouwen krijgen een koninklijke ontvangst in deze familievriendelijke regio. Op tocht door de Westhoek ontdek je heel wat authentieke attracties die uren speelplezier aanbieden. Onze Westhoek KD's Jaek en Nink helpen je graag op weg!

Vakantieboek Westhoek KD's - op stap met kinderen in de WesthoekVAKANTIEBOEK WESTHOEK KD's

Dit boek is het middel bij uitstek voor kinderen om de Westhoek op een speelse manier te leren kennen. Het bevat leuke spelletjes voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Zin om vooraf jullie uitstap met de hele familie te plannen? Vraag dan nu het vakantieboek en de overzichtskaart aan via info@toerismewesthoek.be.

 

Bakkerijmuseum, Veurne

Wat bij regenweer?

Geen zin om op een regendag de hele tijd thuis te zitten met de kinderen? Geen nood, ook bij slecht weer valt er heel wat te beleven in de Westhoek. Sla aan het bakken in het Bakkerijmuseum of ga je eigen kaas maken in de Oude Kaasmakerij. Ook het Yper Museum en de Westhoekstreekmusea hebben heel wat in petto voor een leuke namiddag met het hele gezin!

 

Meer info

Westhoek KD tochten - op stap met kinderen - weekendje weg met kinderen - Westhoek

Spelend met de Westhoek KD tochten

Deze tochten nemen jullie mee op ontdekking door een stad of dorp. Onderweg staan jullie heel wat leuke opdrachten te wachten. De wandelbrochure en bijhorende attributen zijn te verkrijgen (€ 5) bij de betreffende dienst voor toerisme.

 

Ontdek de 7 Westhoek KD tochten

Speuren door het bos - op uitstap met de kinderen - Westhoek - natuur

Speuren door het bos

De gemeente Koekelare, het Regionaal Landschap Westhoek en ANB sloegen de handen elkaar voor de realisatie van een nieuwe speurtocht in het Koekelarebos. In 'Waar is Oscar' gaan de allerkleinsten mee helpen zoeken naar de handtekening van Oscar. Zo ontmoeten ze tal van leuke dieren in het bos.

Ontdek alle 14 speurtochten in de Westhoekbossen

Yper Museum - Kattenjacht Ieper - op stap met kinderen - Westhoek - familievriendelijk - kids

Kattenjacht app, Ieper

Doe de Kattenjacht en ontdek al spelend de geschiedenis van Ieper. Trek er met het hele gezin op uit en spot de leukste plekjes van de stad.

Nadien ontdek je nog meer over de geschiedenis in het Yper Museum.

MEER INFO

ONTDEK ALLE WESTHOEKSTREEKMUSEA

Najaarsactiviteiten met kinderen - op stap met kinderen - weekendje weg met kinderen - Westhoek

KD's up toer - familievriendelijke evenementen

Onze Westhoek KD's Jaek en Nink trekken er graag eens op uit. Ze nemen je mee door de Westhoek naar de leukste evenementen. Ontdek via onderstaande link heel wat familievriendelijke evenementen voor dit najaar.

 

Westhoek KD's up toer

Bellewaerde Aquapark - waterpret in de Westhoek - wat te doen als het regent? - familievriendelijk - uitstap met het hele gezin - kinderen

Aquapark Bellewaerde

Het park is een oase van groen met interactieve expeditieboot, speelzone met kantelende emmers en peuterbad. Ouders kunnen relaxen in de vele strandstoelen en de wellnesszone.

Meer info

Nog meer zwemplezier in de Westhoek

Familievriendelijke restaurants in de Westhoek - op stap met kinderen - kindergerechten

Proef het Westhoek KD menu

13 restaurants in de Westhoek hebben een Westhoek KD menu op de kaart. Seizoensgebonden en lokale producten vormen hiervoor de basis. Kinderen die het KD menu kiezen, krijgen bovendien een leuk gadget mee naar huis!

ONTDEK DE WESTHOEK KD MENU'S

Ontdek nog meer restaurants in de Westhoek

Zin om er enkele daagjes tussen uit te gaan met de hele familie? Heel wat vakantiewoningen en B&B's in de Westhoek focussen op familievriendelijkheid en hebben dan ook diverse workshops gevolgd, om jullie verblijf met de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

Klik hier voor een overzicht van deze logiesuitbatingen