Fietsen
Doen

Familievriendelijke tips voor deze zomer

Niet enkel volwassenen vinden de Grote Goesting in de Westhoek, ook koene riddertjes en lieflijke jonkvrouwen krijgen een koninklijke ontvangst in deze familievriendelijke regio. Op tocht door de Westhoek ontdek je heel wat authentieke attracties die uren speelplezier aanbieden. Onze Westhoek KD's Jaek en Nink helpen je graag op weg!

Familievriendelijk aanbod in de Westhoek - op stap met het hele gezin - kinderen - kidsFAMILIEVRIENDELIJKE OVERZICHTSKAART

Op deze overzichtskaart ontdek je het familievriendelijk aanbod in de Westhoek. De verschillende wandel-, fiets- en speurtochten worden weergegeven. Daarnaast zijn de natuur- en dierenparken, de musea en de bezoekerscentra op de kaart te zien.

Zin om vooraf jullie uitstap met de hele familie te plannen? Bestel dan online nu de overzichtskaart.

 

klauterparcours

Klauterparcours Kinderbrouwerij Reningelst

Vanaf deze zomer kan je op het natuurterras aan de Kinderbrouwerij, genieten middenin het groen. Bestel je drankje of ijsje, zet ze in een bierbak en trek naar de weide, waar kinderen volop kunnen spelen. Bij het natuurterras bevindt zich een klauterparcours, waar kleuters zich als aapjes in de jungle voelen.

 

Meer info over de Kinderbrouwerij

Bellewaerde Aquarpark - Westhoek - familievriendelijk - op stap met de kinderen - kids - Westhoek KD's

Bellewaerde Aquapark, Ieper

1 juli opent het nieuwe Aquapark van Bellewaerde. Verschillende waterglijbanen en waterspeeltuigen worden geplaatst in een oase van groen. Een lazy river brengt je door het volledige parkt langs onder meer een grot en watereffecten. Voor de warme zomerdagen is er een buitenzone met ligweide.

 

Meer info

Nog meer zwemplezier in de Westhoek

Yper Museum - familievriendelijke uitstap - weg met kinderen - kids - gezin - kindvriendelijk - Ieper - Westhoek - Westhoek KD's

Yper Museum, Ieper

Op vijf woensdagen in juli en augustus kun je met de (klein)kinderen deelnemen aan een culturele namiddag. De activiteiten zijn op maat van de kinderen, maar ook interessant voor de volwassenen. Ga als archeoloog aan de slag, maak een middeleeuws werkje uit schapenwol, doe de digitale speurtocht kattenjacht of stap mee in een unieke theaterwandeling voor kinderen.

Ontdek het Yper Museum

De Zonnegloed - Vleteren - Dierenplezier in de Westhoek - op stap met kinderen

De Zonnegloed, Vleteren

Bij dierenpark De Zonnegloed kan je meer dan 100 geredde diersoorten ontdekken in een natuurlijk omgeving. Eind juni kwamen er nog 2 nieuwe bieren aan. Mimi en Uli genieten al volop van hun nieuwe verblijf. Je krijgt er de kans om dieren te leren kennen die je niet zomaar elke dag te zien krijgt. Dierenverzorgers vertellen je beestige leuke verhalen en voor de allerkleinsten zijn er ook tal van doe-opdrachten.

Meer info over De Zonnegloed

Nog meer dierenplezier in de Westhoek

Westhoek KD's up toer - familievriendelijke evenementen - Westhoek - op stap met kinderenn

KD's up toer - familievriendelijke evenementen

Onze Westhoek KD's Jaek en Nink trekken er graag eens op uit. Ze nemen je mee door de Westhoek naar de leukste evenementen. Ontdek via onderstaande link heel wat familievriendelijke evenementen voor deze zomer

 

Westhoek KD's up toer

Westhoek KD menu - familievriendelijke restaurants - op stap met het gezin - gaan eten met kinderen - kids - gezinsvriendelijk

Ontdek het Westhoek KD menu

13 restaurants in de Westhoek hebben een speciaal KD menu op de kaart gezet, waarbij lokale producten de basis vormen. Op deze manier proeven kinderen van een artisanale worst, moes van plaatselijke appeltjes, gehaktballetjes van blije varkens, desserts met hoeve-ijs,....  Kinderen die het KD menu kiezen, krijgen nog een leuk gadget mee naar huis.

 

Meer info

Fietsen

KD fietsroute in de kijker

'Met Jaek en Nink door de Hoppevelden', Poperinge & Vleteren

Fiets door het mooie hoppelandschap van Poperinge en Vleteren en geniet onderweg van lekkere streekproducten.

 

Ontdek de fietsroute 'Trappen van stad naar strand'

Ontdek alle KD fietsroutes in de Westhoek

Kleine Blankaartweekend - op stap met het hele gezin - familievriendelijke uitstap - Westhoek - Diksmuide - kids - Westhoek KD's - gezinsvriendelijke

Kleine Blankaartweekend, Diksmuide

6 & 7 juli 2019

Een potluckpicknick, een begeleide fietstocht door de IJzerbroeken, bezoek aan het drinkwaterspaarbekken, een houten staakwindmolen en een gewezen binnenschip, fluistervaren over het mooiste kanaal van de Westhoek, genieten van het kampvuur, slapen in een tipitent, dauwtrippen met ontbijt op een kasteelterras en eindigen met een fluistervaarwandeling in het Blankaartgebied. Dit zijn de ingrediënten voor eens een ander weekendje uit aan de IJzer.

€ 45 - jonger dan 14 jaar: € 30
Incl. begeleiding, tent en maaltijden

Adres: Zuidbroekstraat 12, Woumen - info@deboot.be - www.deboot.be

Zin om er enkele daagjes tussen uit te gaan met de hele familie? Heel wat vakantiewoningen en B&B's in de Westhoek focussen op familievriendelijkheid en hebben dan ook diverse workshops gevolgd, om jullie verblijf met de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

Klik hier voor een overzicht van deze logiesuitbatingen

Families in de Westhoek

Dankzij het unieke aanbod aan fiets- en wandelroutes, leuke bezoekplekjes en toffe logies op maat van je KD’s beleef je een topvakantie in de Westhoek. Wij hebben heel wat leuke tips en activiteiten gebundeld in een handige inspiratiegids. Klik op onderstaande link indien je deze online wenst te ontvangen.