Familievriendelijke uitstapjes in de Westhoek - op stap met kinderen
Fietsen
Doen

Familievriendelijke tips voor deze zomer

Niet enkel volwassenen vinden de Grote Goesting in de Westhoek, ook koene riddertjes en lieflijke jonkvrouwen krijgen een koninklijke ontvangst in deze familievriendelijke regio. Op tocht door de Westhoek ontdek je heel wat authentieke attracties die uren speelplezier aanbieden. Onze Westhoek KD's Jaek en Nink helpen je graag op weg!

Vakantieboek Westhoek KD's - op stap met kinderen in de WesthoekNIEUW VAKANTIEBOEK WESTHOEK KD's

Dit jaar komt er een nieuwe versie van het Westhoek KD vakantieboek. Dit boek is het middel bij uitstek voor kinderen om de Westhoek op een speelse manier te leren kennen. Het bevat leuke spelletjes voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Zin om vooraf jullie uitstap met de hele familie te plannen? Vraag dan nu het vakantieboek en de overzichtskaart aan via info@toerismewesthoek.be.

 

Sport- en recreatiebad De Kouter in Poperinge

Zomeractie De Kouter, Poperinge

Zin in wat verfrissing tijdens deze warme dagen? Geniet van een dagje uit met de hele familie in het sport- en recreatiebad De Kouter. Kinderen t.e.m. 4 jaar kunnen tussen 25 juni en 16 september gratis zwemmen. Vanaf 18u30 kunnen op weekdagen alle faciliteiten (sport, wellness en recrea) gebruikt worden aan het tarief van € 4,75. Wie vanaf 25 juni minstens 4 dagtickets recreatie bij 1 bezoek koopt, krijgt 1 gratis bowlingspel.

Meer info

Nog meer zwemplezier in de Westhoek

Yper Museum, Ieper

NIEUW: Yper Museum, Ieper

De Lakenhalle in Ieper krijgt er vanaf 1 juli een prestigieus museum bij. In het Yper Museum wordt de rijke geschiedenis van de stad belicht, van de oudheid tot nu. Er is een apart interactief parcours voor kinderen.

 

Ontdek het Yper Museum

De Zonnegloed - Vleteren - Dierenplezier in de Westhoek - op stap met kinderen

De Zonnegloed, Vleteren

Bij dierenpark De Zonnegloed kan je meer dan 100 geredde diersoorten ontdekken in een natuurlijk omgeving. Eind juni kwamen er nog 2 nieuwe bieren aan. Mimi en Uli genieten al volop van hun nieuwe verblijf. Je krijgt er de kans om dieren te leren kennen die je niet zomaar elke dag te zien krijgt. Dierenverzorgers vertellen je beestige leuke verhalen en voor de allerkleinsten zijn er ook tal van doe-opdrachten.

Meer info over De Zonnegloed

Nog meer dierenplezier in de Westhoek

Kasteel Beauvoorde - uitstapje met de kids - Westhoek - Veurne

Kasteel Beauvoorde, Veurne

Stap binnen in de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck! Tijdens een bezoek aan het kasteel bewonder je de schitterende kasteelinterieurs en de prachtige parkomgeving. Ontdek het boeiende familieparcours 'Op ontdekking met Ridder Arthur (voor kinderen tussen 6 en 12 jaar). Na een kasteelbezoek is er de mogelijkheid voor een prettig familiespel.

 

Meer info over Kasteel Beauvoorde

Westhoek KD's up toer - familievriendelijke evenementen - Westhoek - op stap met kinderenn

KD's up toer - familievriendelijke evenementen

Onze Westhoek KD's Jaek en Nink trekken er graag eens op uit. Ze nemen je mee door de Westhoek naar de leukste evenementen. Ontdek via onderstaande link heel wat familievriendelijke evenementen voor deze zomer

 

Westhoek KD's up toer

Fietsen

KD fietsroute in de kijker

'Trappen van stad naar strand', van Veurne naar de Panne

Een fietsroute op kindermaat die je van Veurne naar de kust brengt, met onderweg heel wat mooie stops. Het Vaubanpark in Veurne is een natuurlijk speelparadijs. In het Bakkerijmuseum graaf je met je vingers diep in het deeg of maak kennis met Daizy, Missy en Gienne in Hoeve Paepehof.

Ontdek de fietsroute 'Trappen van stad naar strand'

Ontdek alle KD fietsroutes in de Westhoek

Familienamiddag - Museum aan de IJzer - uitstap met de kinderen - Westhoek - Diksmuide

Familienamiddag 'Museum aan de IJzer', Diksmuide

11 juli 2018
Van 14u tot 17u kan je aan de site van het Museum aan de IJzer genieten van tal van kindvriendelijke activiteiten:

  • rondrittten met familietreintje - kinder- en straatanimatie
  • workshops kindertheater onder leiding van gekende acteurs: Michael Vroemans, Celia Bogaert en Sabine Goethals
    Deelname vooraf bevestigen op info@aandeijzer.be
  • optreden van Soetkin Collier + band

Gratis voor alle kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Adres: IJzerdijk 49 - 8600 Diksmuide

Zin om er enkele daagjes tussen uit te gaan met de hele familie? Heel wat vakantiewoningen en B&B's in de Westhoek focussen op familievriendelijkheid en hebben dan ook diverse workshops gevolgd, om jullie verblijf met de kinderen zo leuk mogelijk te maken.

Klik hier voor een overzicht van deze logiesuitbatingen

Families in de Westhoek

Dankzij het unieke aanbod aan fiets- en wandelroutes, leuke bezoekplekjes en toffe logies op maat van je KD’s beleef je een topvakantie in de Westhoek. Wij hebben heel wat leuke tips en activiteiten gebundeld in een handige inspiratiegids. Klik op onderstaande link indien je deze online wenst te ontvangen.