Doen

Fiets- en wandelnetwerken

Fietsnetwerk Westhoek

Fietsnetwerk WesthoekStippel zelf je eigen fietsroute uit aan de hand van het fietsnetwerk. Aan kroegen, cafeetjes en restaurants is er onderweg geen gebrek en ook hoeveijsjes zorgen voor de nodige verfrissing. Het Fietsnetwerk Westhoek is ruim 1100 kilometer fietsplezier door de groene, vlakke polders, over glooiende heuvels en langs historische stadjes, pittoreske dorpen en getuigen van de Eerste Wereldoorlog.

Het hele netwerk, Westhoek Noord en Westhoek Zuid, wordt gebundeld in één handige kaart. Deze kaart is te verkrijgen (€ 9) bij de toerismekantoren in de Westhoek of kan online worden besteld. De onmisbare fietsnetwerkkaart leidt je naar de leukste plekjes.

Het fietsnetwerk Westhoek loopt ook door over de grens naar de zuidelijke Franse Westhoek. Tussen de Leie en de Frans-Vlaamse heuvels vind je maar liefst 830 km aan fietsplezier langs de mooiste plekjes! Wie verblijft in Poperinge of Heuvelland kan dus probleemloos fietsen over de 'schreve' (de grens).

Bestel hier jouw fietsnetwerkkaart Westhoek

BESTEL NU JOUW FIETSNETWERKKAART LEIEVALLEI & FRANS-VLAAMSE HEUVELS

Nog meer fietsplezier op het fietsnetwerk:

Tournée locale

Deze vier nieuwe bierfietsroutes in de Westhoek nemen je mee langs brouwerij, hopvelden, volkscafees. Ze werden uitgetekend op het fietsnetwerk. Afstappen is even belangrijk als opstappen!
Ontdek ze hier.

Vintage Heuvelland fietsroute

Deze fietsroute brengt je langs 10 wijndomeinen in Heuvelland. Onderwijn kan je proeven van de heerlijke Heuvellandse wijn.
Ontdek de route hier

Westhoek KD routes

Speciaal voor gezinnen met kinderen werden er 8 familievriendelijke fietsroutes gelanceerd. De routes liggen verspreid over de hele Westhoek en zijn op kindermaat gemaakt.
Ontdek ze hier.

Wandelnetwerken Westhoek

De Westhoek pakt uit met maar liefst 5 wandelnetwerken. Samen maken ze van de Westhoek dé regio bij uitstek om al wandelend te ontdekken en te doorkruisen.

In Westouter (Heuvelland) is er ook een rolstoelwandelnetwerk uitgetekend, met zicht op de bergen.

Wandelnetwerk Heuvelland

Bedwing de West-Vlaamse bergen en ontdek een stukje Frans-Vlaanderen.

Bestel

Wandelnetwerk Ieperboog

Dit landschap ten zuiden van Ieper toont je het provinciedomein de Palingbeek, de Verdronken Weide en Zillebekevijver.

Bestel

Wandelnetwerk Hoppeland

Verken de streek rond Poperinge en vergaap je aan de unieke hoppevelden.

Bestel

Wandelnetwerk IJzervallei

Zie de IJzer zoals je hem nog nooit zag en verken ondertussen ook de prachtige IJzerbroeken.

Bestel

Wandelnetwerk Westkust

Geniet van de rust en de pracht in de Westkust en de Frans-Vlaamse duinen.

Bestel

Rolstoelwandelnetwerk in Westouter

Het wandelgebied strekt zich hoofdzakelijk uit ten noorden van de dorpskern van Westouter, in de richting van Poperinge. Van hieruit heb je een mooi zicht op de 'bergen'. Westouter ligt aan de voet van de heuvelrij van de Katsberg in Frankrijk tot de Kemmelberg. Op de noordflank van deze heuvels ontspringen vele beekjes die het landschap bepalen. Op de flank van de Vidaigneberg, Rodeberg en Sulferberg zie je telkens een natuurgebied: De Broekelzen, het Domeinbos Rodeberg met het Hellegat en de Sulferberg.

De netwerk is niet bewegwijzerd. Een routekaart is te verkrijgen (€ 2) bij Toerisme Heuvelland, Sint-Laurentiusplein 1, 8950 Heuvelland

 

 

Zin om er een meerdaagse fiets- of wandeluitstap van te maken? Boek dan rechtstreeks je verblijf bij één van de logiesuitbaters in de Westhoek!

BEKIJK HIER DE BESCHIKBAARHEID EN PRIJZEN!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF