fransvlaanderen
Doen

Frans-Vlaanderen

De grens tussen Vlaanderen en Frankrijk is in de Westhoek net iets vager dan in andere kontreien. Het lijkt wel alsof Frans-Vlaanderen en de Westhoek voorgoed met elkaar verstrengeld willen blijven. Frans en Vlaams wordt er vlot gewisseld en iedereen hopt van de ene naar de andere kant. Hoog tijd dus om zelf op ontdekking te trekken en Frans-Vlaanderen te verkennen!

Musée de Flandre - Cassel

Pays de Cassel en/et Pays du houblon

Cassel ligt op het hoogste punt van Frans-Vlaandren en trakteert je op een prachtig uitzicht tot de heuvels van Artois. Bezoek zeker het Musée de Flandre!

Musée de la vie Frontalière - Godewaersvelde

Monts de Flandre

Niks dan 'bergen' in dit gebied met als toppers de Kasselberg (176 m), de Katsberg (164 m) en de Mont des Récollets (155 m). Beklim het Belfort in Bailleul voor het mooiste panorama.

Musée de la vie Rural

Watten en Vallée de l'Yser

Wie de molen, de kerk en de abdij van Watten bezoekt, voelt zich direct thuis. HIer is de Vlaamse invloed nog sterk aanwezig. Het landschap is even rustig als gevarieerd.

Belfort van Bergues

Flandre maritime

Dicht bij de Noordzee en Duinkerk ligt Bergues, het Brugge en Frans-Vlaanderen met middeleeuwse vestingen. Tijdens de fietstocht Rally Bleu kom je alles te weten over de vlascultuur, die hier in de 16de eeuw zeer belangrijk was.

Hazebrouck

Pays d’Hazebrouck

Wie op ontdekking gaat in Hazebrouck, letterlijk 'hazenmoeras', komt boeiende architectuur en geschiedenis tegen. In Blaringhem kan je proeven van een ambachtelijk gebrouwen Anosteké.

Kathedraal van Saint Omer

Pays de Saint Omer

Saint-Omer is een charmante stad met o.a. een gotische kathedraal. Je kan deze regio te voet, met de fiets en zelfs met de boot verkennen.