Doen

Genieten in het groen

Natuurgebied De Blankaart, Diksmuide

Het domein rond de vijver 'De Blankaart', dat door winning van veen is ontstaan, is een schuil-, jaag-, overwinterings -en broedplaats voor zeldzame vogels. Dit erkend natuurgebied met zijn kasteelpark dat in de vorige eeuw werd aangelegd, is zeker een bezoek waard. Een wandeling door het park of de nabijgelegen IJzerbroeken, via het Blankaartpad (9,6 km), is een leerrijke en verademende ervaring! Om vogels te spotten hou je halt aan een van de vogelkijkhutten. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een tochtje op het water met de fluisterboot.

Bezoek voor je wandeling zeker eens het bezoekerscentrum De Blankaart. HIer kom je alles te weten over de IJzer- en de Handzamevallei. Niet alleen de fauna en de flora maar ook Plan Otter en de drinkwatervoorziening krijgen een prominente plaats. Terwijl in de gangen een collectie opgezette dieren je aandacht vragen, hant in de 'Kamer van de baron' de sfeer van het verleden. Vogelspotters, fietsers en wandelaars krijgen er meer info. 

Op het picknickterras kan je even genieten van een drankje. 

Contact: 
Bezoekerscentrum De Blankaart
Iepersteenweg 56 - 8600 Woumen (Diksmuide)
T. 051 54 59 48
blankaart@west-vlaanderen.be - www.west-vlaanderen.be/blankaart

 

LOGEERTIP IN DE BUURT

B&B Hof Ter Boone ***, Kaaskerke (Diksmuide)

Hof Ter Boone is gelegen in het pittoreske Sint-Jacobskapelle (Diksmuide) en is de ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, natuur- en cultuurliefhebbers. 

Deze exclusieve bed and breakfast biedt 4 luxe kamers aan met elk hun eigen thema. Het ontbijt wordt geserveerd in het jachthuisje, bij mooi weer op het buitenterras bij de vijver. 

Meer info

 

Naast het natuurdomein De Blankaart valt er nog heel wat groen te beleven in de Westhoek:

Wandelnetwerken Westhoek

De Westhoek pakt uit met maar liefts 5 wandelnetwerken. Samen maken ze van de Westhoek dé regio bij uitstek om al wandelend te ontdekken en te doorkruisen.

 

Meer info

De Palingbeek, Ieper

De Palingbeek is uitgerust met bossen, boomgaarden, graslanden, cafetaria en een speelplein. Ideaal voor een namiddagje genieten in het groen.

 

Meer info

De Kemmelberg, Heuvelland

De Kemmelberg is de hoogste top van Vlaanderen. In het provinciaal domein De Kemmelberg zijn de sporen uit de Eerste Wereldoorlog nog goed zichtbaar.

 

Meer info

De Balokken, Wervik

Wandel tussen de rijke fauna en flora en verken de kleine moeraszone. Een vogelobservatiehut en een kinderspeelbos wachten je op. 

 

Meer info

Genieten langs de IJzer

Langs de jaagpaden geniet je van ontspannende wandelingen door het groene landschap. Diverse picknickplaatsen bieden een rustig plekje om te genieten van het landschap bij een hapje en een drankje.

 

Meer info

Bossen in de Westhoek

Heel wat bossen verbergen herinneringen aan WO I: militaire begraafplaatsen, V1 platformen,...Daarnaast heb je ook het Vrijbos waar Bakelandt en zijn bende hun toevlucht zochten en het St. Sixtusbos bij de bekende abdij. 

 

Meer info

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF