Doen
Eten & drinken
Slapen

Genieten langs het water

Altijd al eens willen slapen op een boot? Altijd al eens willen romantisch dineren langs het water? Of vaar je liever zelf? Dan is de Westhoek de plaats waar je moet zijn. Door de vele rivieren en vijvers zijn er tal van activiteiten en toffe plaatsjes die je zeker moet gezien hebben. Hieronder enkele leuke plaatsen langs het water:

 

SLAPEN AAN HET WATER

Bed in Boat IeperBed in Boat *****, Ieper

In dit luxueuze vakantieverblijf aan de kaai in Ieper heb je meteen een ongekend vakantiegevoel dat alleen maar versterkt wordt door het aanhoudende komen en gaan van plezierbootjes. De moderne, houten inrichting en centrale locatie (centrum op een steenworp) zorgen voor een onbezorgde en relaxte sfeer.

Meer info

 

De Boot
 
De Boot, Merkem (Houthulst)

Een gewezen vrachtschip uit 1919 werd als woonboot ingericht. Wie dit wenst kan een bootje huren en zelf ook een tochtje maken op het water. Indien gewenst, kan je een schippersontbijt reserveren.

Meer info

 

Vijverhuis - Zillebeke - Ieper - genieten langs het water - logeren aan het water - WesthoekVijverhuis *****, Zillebeke (Ieper)

In dit natuurgebied kom je volledig tot rust. Laat je verwennen door de weelde in dit huis en de fauna en flora die het omringd. Gelegen op een boogscheut van het centrum van Ieper.

Meer info

 

 

 

 

TERRASJES AAN HET WATER

't Hof van Commerce - Alveringem - Iris - Westhoek 't Hof van Commerce, Stavele (Alveringem)

Naast de Stavelebrug bevindt zich het café-restaurant 't Hof van Commerce en kun je de strafste
cafémadam van de Westhoek ontmoeten. Met het befaamde Breughelbuffet kan je genieten van letterlijk
alles dat het varken te bieden heeft.

Meer info

 

Brouwerij Verstraete - Papegaei - Westhoekbier - Tournée Locale - Diksmuide
Terras / Shop 'Papegaei', Diksmuide

Langs de Grote Dijk van Diksmuide vind je de 'Papegaei'- shop, waar je ook het gelijknamige bier kan kopen.
Bij mooi weer kan je het lekker biertje proeven op een terrasje aan het water.

Meer info

 

Pacific Eiland - terrasje aan de waterkant - Ieper - Westhoek - genieten aan het water - boottochtje
Pacific Eiland, Ieper

Naast de lekkere gastronomie, geniet je van een mooi uitzicht op het groene, romantische kantje van de Vredesstad. Hier kan je ook roeiboten huren om een stukje van de Ieperse Vestingen met de boot te verkennen.

Meer info

 

De Hooipiete - terrasje aan het water - genieten aan het water - Lo-Reninge - WesthoekHooipiete, Lo-Reninge

Met focus op een warme en hartelijke sfeer, met landelijke inrichting, geniet je hier van een prachtig uitzicht op de IJzer. Een plaats waar je elke seconde kan genieten. Vanaf de paasvakantie tot en met oktober kan je van hieruit de IJzervallei ontdekken met een bootje.

Meer info

 

 

Vestingen, Ieper

De vestingen, de stadsomwalling rond de stad Ieper die er zich al van de middeleeuwen bevindt, is de ideale plaats voor een gezellige en rustige wandeling in het groen en langs het water. Ontdek het mooie gebied met de Vestingroute (2,6 km).

 

 

Waterplezier in de Westhoek

Je kan de regio niet alleen met de fiets of te voet ontdekken, ook vanop het water valt er heel wat te beleven (boottocht, kano,...). De waterfanaat kan op de IJzer en langs de zijkanten de hele Westhoek verkennen!

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF